«Άρχοντες του σκότους»: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών

«Άρχοντες του σκότους»: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών

Από διαβόητους βαρόνους ναρκωτικών, μέχρι ηγέτες οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, οι 10 πιο πλούσιοι εγκληματίες όλων των εποχών κατάφεραν να συγκεντρώσουν τεράστια χρηματικά ποσά

madoff
Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το πρώτο έγκλημα διαπράχθηκε πριν από 430.000 χρόνια, όταν ο Κάιν, υποκινούμενος από ζήλια, αφαίρεσε τη ζωή του αδελφού του, Άβελ. Από διαβόητους βαρόνους ναρκωτικών, μέχρι ηγέτες οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, οι 10 πιο πλούσιοι εγκληματίες όλων των εποχών κατάφεραν να συγκεντρώσουν τεράστια χρηματικά ποσά μέσα από παράνομες δραστηριότητες.

Κάρλο Γκαμπίνο (400 εκατ. δολάρια)
Ο εμβληματικός χαρακτήρας του Βίτο Κορλεόνε στην θρυλική γκανγκστερική ταινία «Ο Νονός», τον οποίο υποδύθηκε ο Μάρλον Μπράντο, ήταν εν μέρει εμπνευσμένος από τον μαφιόζο Κάρλο Γκαμπίνο. Το 1921, σε ηλικία 19 ετών, ο Γκαμπίνο μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο. Ωστόσο, οι δεσμοί του, με τη μαφία της Σικελίας ήταν τόσο ισχυροί, οδηγώντας τον να ενταχθεί στην ομάδα Masseria υπό την ηγεσία του Τσάρλς Λουτσιάνο ή αλλιώς «Lucky» Λουτσιάνο.

Σύμφωνα με το therichest, το 1931, ο Γκαμπίνο πρόδωσε τον αρχηγό του, Μασαρία, συνάπτοντας συμμαχία με τον Μαρανζάνο. Λίγο αργότερα συνωμότησε και με τον Λουτσιάνο για να εξοντώσουν τον Μαρανζάνο. Ο Λουτσιάνο ίδρυσε το συνδικάτο εγκλήματος πέντε οικογενειών, γνωστό ως «Η Επιτροπή». Το 1957, ανέλαβε την εξουσία εξουδετερώνοντας το αφεντικό της οικογένειας Μανγκάνο, τον Άλμπερτ Αναστάζια.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της 19χρονης θητείας του ως αφεντικό της οικογένειας Γκαμπίνο, ο Κάρλο οργάνωσε μια εγκληματική αυτοκρατορία εκβιασμών και προστασίας, διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και παράνομων καζίνο. Παραδόξως, πέρασε μόλις 22 μήνες στη φυλακή για φοροδιαφυγή, αποφεύγοντας τις σοβαρότερες κατηγορίες για τα εγκλήματά του. Πέθανε από φυσικά αίτια το 1976, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία αξίας ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης