Bloomberg: Ποιος είναι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν – Γιος ταχυδρόμου και λάτρης του Τρότσκι ο «αμετακίνητος» ακροαριστερός ηγέτης

Η γέννηση στο Μαρόκο, η μετακόμιση στη Γαλλία, τα πρώτα βήματα και η σύγκρουση με τους σοσιαλιστές - Πώς έγινε ξανά υπολογίσιμη πολιτική δύναμη και τι θα «απαιτήσει» από τον Μακρόν

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν δεν άργησε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή, αφού οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις για τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία έδειχναν ότι το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο οδηγούνταν σε μια νίκη-σοκ, όπως τη χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Προτού οι άλλοι ηγέτες της συμμαχίας – η οποία περιλαμβάνει τη δική του ακροαριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία», τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους – προλάβουν να πουν μια λέξη, ο Μελανσόν ανέβηκε στο επίκεντρο της σκηνής σε μια συγκέντρωση οπαδών του, απαιτώντας να κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα. Δήλωσε επίσης ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) δεν θα δεχθεί «συνδυασμούς» και θα αρνηθεί τις διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες.

«Το NFP θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του», δήλωσε ο Μελενσόν στους οπαδούς του την Κυριακή. «Τίποτα άλλο παρά το πρόγραμμά του. Όλο το πρόγραμμά του».

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr