«Η απελευθέρωση των ταξί δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο»

«Η απελευθέρωση των ταξί δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο»

Τι απαντά ο επίτροπος στον ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Ν. Σαλαβράκο

«Η απελευθέρωση των ταξί δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο»
Η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί δεν περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που συνυπέγραψαν η Ελλάδα και η τρόικα, επιβεβαιώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Νίκου Σαλαβράκου. Προσθέτει, δε, ότι δεν υφίσταται διάταξη στην Ε.Ε. που να ρυθμίζει το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς. Οπως σημειώνει, όμως, η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός των κανόνων χορήγησης αδειών για ταξί και πρόσβαση στο επάγγελμα συνάδουν με το πνεύμα του μνημονίου.

«Η Ε.Ε. απαιτεί ένα ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η απελευθέρωση των αγορών (συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με σκοπό την αύξηση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας».

Κλείσιμο
Προσθέτει μάλιστα την ανάγκη η Ελλάδα να εκσυγχρονίσει και να απελευθερώσει τις αγορές που είναι αγκυλωμένες λόγω απαρχαιωμένων κανόνων και διαδικασιών αδειοδότησης, πέραν των απαιτήσεων των μνημονίου και των νομικών υποχρεώσεων έναντι της Ε.Ε.

Tην απάντηση Ρεν έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή, όπως αναφέρει, «την αποσπασματική χρήση και αυθαίρετη ερμηνεία της απάντησης του Ευρωπαίου επιτρόπου από τον Γιώργο Καρατζαφέρη».

Υπογραμμίζει δε ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβή ισχυρίζεται ο κ. Καρατζφέρης, είναι κεντρικό θέμα στο Μνημόνιο Συνεννόησης ο Νόμος 3919/2011 με βάση τον οποίο θεσπίστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, από τα οποία δεν εξαιρούνται τα ταξί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης