Συμφωνία της Paramount για συγχώνευση με ανεξάρτητο στούντιο – Αξίας $28 δισ. ο γίγαντας που θα προκύψει

Μία από τις παλαιότερες κινηματογραφικές εταιρείες συμφώνησε με το Skydance Media, το οποίο ανήκει στον γιο του μεγιστάνα της Oracle, Λάρι Έλισον

Μία εταιρεία που θα αξίζει περίπου δεκάδες δισ. δολάρια θα προκύψει από τη συγχώνευση της Paramount Global με το ανεξάρτητο κινηματογραφικό στούντιο Skydance Media.

Η μη εκτελεστική πρόεδρος της Paramount Σάρι Ρέντστοουν συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο της οικογένειάς της. Από την περίπλοκη συναλλαγή, η εταιρεία που θα προκύψει υπολογίζεται ότι θα αξίζει περίπου 28 δισ. δολάρια.

Η Skydance από την πλευρά της θα επενδύσει περίπου 8 δισ. στην Paramount. Ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Ντέιβιντ Έλισον, γιος του ιδρυτή της Oracle και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, είναι ένα τέλος εποχής για την οικογένεια Ρέντστοουν η οποία είχε μετατρέψει μια αλυσίδα κινηματογράφων drive-in σε μια αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης.

Η Paramount, μια από τις παλαιότερες εταιρείες στο Χόλιγουντ, ελέγχει, πέρα από το στούντιο, τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, Comedy Central, Nickelodeon και MTV.

Στον κατάλογο του στούντιο, που ιδρύθηκε το 1914, περιλαμβάνονται από κλασικές ταινίες, όπως το «Chinatown» και ο «Νονός», μέχρι πρόσφατα μπλοκμπάστερ όπως το «Top Gun: Maverick».

Τα τελευταία χρόνια η Paramount Global είχε αρκετές δυσκολίες και είδε τις μετοχές της να υποχωρούν κατά 75% μέσα σε πέντε χρόνια.



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος βενζινάδικου κρέμεται από ΙΧ που έφυγε χωρίς να πληρώσει - Δείτε βίντεο

Επίθεση Politico στον Μακρόν: Μοναχικός και παράξενος, θέλει να αποπλανεί τους πάντες, έφερε το χάος στη Γαλλία

Μπαλωθιές στο Λασίθι: Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον «αδερφό» μου, είπε ο 32χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr