Στην Τράπεζα της Ελλάδος περνά η εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Στην Τράπεζα της Ελλάδος περνά η εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η σταδιακή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος απαιτεί την ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών πυλώνων ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ

6250282
Την εποπτεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης αναλαμβάνει από 1.1.2025 η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μελών και των δικαιούχων τους. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Χρήστου Νούνη με τίτλο «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα».

Ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι ότι η σταδιακή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος απαιτεί την ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών πυλώνων, ώστε τόσο οι εργοδότες, όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εμπιστευθούν μέρος του συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος σε αυτούς.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήρε τη μεταρρύθμιση που έλαβε χώρα στην επικουρική ασφάλιση του πρώτου πυλώνα, με τη δημιουργία του ΤΕΚΑ (Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης) για τους νεοεισελθέντες στην αγορά εργασίας από τις αρχές του 2022, με τη σταδιακή μετατροπή στην επικουρική ασφάλιση του αναδιανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό. Επιπρόσθετα είπε πως η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση δημιουργεί υψηλότερες επικουρικές συντάξεις, αυξάνει την ιδιωτική αποταμίευση και εμβαθύνει την κεφαλαιαγορά. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου το 8% του εργατικού δυναμικού έχει ενταχθεί σε αυτό, με περιουσιακά στοιχεία λιγότερα από 0,1% του ΑΕΠ.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε τέλος, ότι ο σχεδιασμός ενός επιτυχημένου συνταξιοδοτικού συστήματος που θα διασφαλίζει ένα επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα στα μέλη του και θα παρέχει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μετά τη συνταξιοδότησή τους, απαιτεί την προσοχή και ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: 7+1 υποψήφιοι ψάχνουν υπογραφές και στήριξη για την προεδρία

Διάρρηξη σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι – Δείτε βίντεο

Κίεβο: Εικόνες φρίκης μετά το ρωσικό χτύπημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Οχμαντίτ - Πάνω από 30 νεκροί σε τρεις επιθέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης