Μικτά πρόσημα σε Ευρώπη – Wall

Μικτά πρόσημα σε Ευρώπη – Wall

Σλοβακία, EFSF, εταιρικά αποτελέσματα κράτησαν σε ρηχά νερά τα χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα σε Ευρώπη – Wall
Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις η σημερινή εικόνα των διεθνών αγορών με ‘ρηχές’ συνεδριάσεις, έλλειψη διακυμάνσεων και ιδιαιτέρου τζίρου, γενικότερα μια σταθεροποιητική εικόνα, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη.

Οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές τερμάτισαν με μικτά πρόσημα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου από τη Σλοβακία – κάτι που δεν αναμένεται πάντως να συμβεί πριν το τέλος της εβδομάδας – αλλά και τα πρώτα, ενδεικτικά στοιχεία, από τις ανακοινώσεις τριμήνων των εισηγμένων.

Κλείσιμο
Στη Wall Street οι δείκτες γύρισαν ανοδικά προς το τέλος της ημέρας και πάλι όμως οι διακυμάνσεις παρέπεμπαν σε μια ήπια συνεδρίαση και περισσότερο σε μη διάθεση ανάληψης ρίσκου εκ μέρους των επενδυτών.

Υπό αυτές τις συνθήκες στο κλείσιμο της Wall ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,15% στις 11.416 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε ποσοστό 0,66% στις 2.583 μονάδες και ο S&P 500 τερμάτισε ουσιαστικά αμετάβλητος, στο + 0,05% και στις 1.196 μονάδες.

Νωρίτερα στην Ευρώπη ο FTSE στο Λονδίνο έχασε 0,06% στις 5.396 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,25% με κλείσιμο στις 3.154 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη τερμάτισε την ημέρα με μικρά κέρδη της τάξης του 0,30% στις 5.865 μονάδες.

Περίπου ανάλογη η εικόνα και στην αγορά συναλλάγματος με το ευρώ να κλείνει στα 1,3675 έναντι του δολαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης