Άννα Αγγελικούση: Τιμήθηκε με το βραβείο Ευκράντη για τη συνολική της προσφορά στη Ναυτιλία

Άννα Αγγελικούση: Τιμήθηκε με το βραβείο Ευκράντη για τη συνολική της προσφορά στη Ναυτιλία

Ο όμιλος τον οποίο ίδρυσε και είναι επικεφαλής διαχειρίζεται 80 συνολικά, σύγχρονα ποντοπόρα πλοία, ενώ έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση 12 επιπλέον πλοίων - Δυναμική στήριξη του Έλληνα ναυτικού και της Ελληνικής σημαίας

aggelikousi-anna-new-474
Σε μία ξεχωριστή βραδιά, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε η τελετή για την απονομή των Βραβείων Ερυκράντη που διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονιά με την στήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η Άννα Αγγελικούση, ιδρύτρια του Ομίλου εταιρειών Alpha Bulkers, Pantheon Tankers και Alpha Gas σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της, τιμήθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2023 για τη συνολικής της προσφοράς στη Ναυτιλία.

Με καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια αποτελεί μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που πρωτοστατούν στις εξελίξεις της ελληνικής αλλά και διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο όμιλος στον οποίο είναι επικεφαλής διαχειρίζεται 80 συνολικά, σύγχρονα ποντοπόρα πλοία, ενώ έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση 12 επιπλέον πλοίων.

Η Άννα Αγγελικούση συνεχίζει επάξια τη λαμπρή επιχειρηματική πορεία του αείμνηστου πατέρα της, Αντώνη Αγγελικούση, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εφοπλιστές της μεταπολεμικής περιόδου και έμεινε στην ιστορία χάρη στις πρωτοπόρες επιχειρηματικές του ιδέες, τις οποίες υλοποιούσε με επιτυχία. Από τα πρώτα της χρόνια στον ναυτιλιακό στίβο, εκτέθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ναυτιλιακής επιχείρησης έχοντας ως δάσκαλο τον πατέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης