Φορολογικές δηλώσεις: «Παράθυρο» για έμμεση παράταση έως τέλος Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις: «Παράθυρο» για έμμεση παράταση έως τέλος Αυγούστου

«11 και σήμερα» για υποβληθούν 1,8 εκατομμύρια Ε1 - Η «ακτινογραφία» των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα - Πώς θα καταβληθούν οι δόσεις και η έκπτωση του 3% για την εφ' άπαξ πληρωμή

forologikes
Το σενάριο για έμμεση παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τέλη Αυγούστου (με ταυτόχρονη πληρωμή τότε και των δύο πρώτων δόσεων «μια και έξω») φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Επισήμως, η διορία που έχει ανακοινωθεί δεν αλλάζει (26 Ιουλίου).

Ωστόσο το ενδεχόμενο να δοθεί μια τέτοιου είδους έμμεση παράταση -όπως εφαρμόστηκε και πέρυσι και πρόπερσι- ενισχύεται από το γεγονός ότι απομένουν λιγότερες από 11 μέρες (10 εργάσιμες), αλλά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 (η σχεδόν 1 στις 3) δεν είχαν υποβληθεί ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται να υποβάλλονται, πλέον, 165.000 δηλώσεις Ε1 κάθε μέρα (ή 180.000 κάθε εργάσιμη) όταν το «ρεκόρ» υποβολών από φορολογούμενους σε μία μόνο μέρα δεν έχει ξεπεράσει φέτος τις 130.000 (ή τις 170.000, τα προηγούμενα τελευταία χρόνια).

Επιπλέον των δηλώσεων όμως που υπολείπονται για να μπουν στο σύστημα TAXIS, εκκρεμότητα υπάρχει και για άλλες 253.816 αρχικές δηλώσεις που έρχονται να προστεθούν διότι, αν και έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα ήδη από τους φορολογούμενους ή τους λογιστές τους (και όχι από την ίδια την ΑΑΔΕ), οι υπόχρεοι λαμβάνουν μαζικά email από την Εφορία που τους καλεί να σπεύσουν να υποβάλουν τροποιητική έως τις 26 Ιουλίου, επειδή οι φορείς μισθοδοσίας τους (λογιστήρια επιχειρήσεων, ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ κλπ) απέστειλαν καθυστερημένα ή νέα ενημερωτικά αποδοχών του 2023, τα οποία δεν είχαν αναρτηθεί και περιληφθεί στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις όταν αυτές υποβλήθηκαν. Από αυτές πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100.000 τροποιητικές υπεβλήθησαν σχεδόν άμεσα με τα νέα στοιχεία από τους φορολογουμένους ή τους λογιστές, με αποτέλεσμα ο αριθμός και αυτών των περιπτώσεων σταδιακά να μειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα - Πότε κορυφώνεται, ποιες περιοχές θα δουν 43άρια

Η Μπιάνκα Σενσόρι ξαναχτύπησε: Βγήκε για βόλτα στο Λος Άντζελες με ένα μικροσκοπικό μπικίνι

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία, 2-1 την Αγγλία στον τελικό με ήρωα τον Ογιαρθάμπαλ - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης