Αλλάζουν 1 στις 12 υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις λόγω λάθους… των φορέων

Τροποποιητική ηλεκτρονικά έως 26 Ιουλίου για νομοταγείς που υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση ή… με ταλαιπωρία έως 31 Δεκεμβρίου

Καλοκαίρι… στον υπολογιστή τους καλούνται να περάσουν και φέτος οι φορολογούμενοι αφού, για άλλη μια φορά, οι φορείς μισθοδοσίας και, κυρίως, αυτοί του Δημοσίου, «πιάστηκαν» να έχουν στείλει και πάλι λάθος ή ελλιπή ενημερωτικά στοιχεία στην ΑΑΔΕ, για τις αποδοχές που κατέβαλαν πέρυσι στους πολίτες!

Το πρόβλημα αφορά όσους έλαβαν τα 253.816 email, με τα οποία η ΑΑΔΕ γνωστοποιούσε στους υπόχρεους ότι πρέπει να υποβάλουν ξανά δήλωση (τροποποιητική εν προκειμένω) επειδή η αρχική που υπέβαλαν δεν είχε τα πλήρη στοιχεία των εισοδημάτων τους.

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, το μήνυμα αυτό εστάλη πριν τις 2 Ιουλίου, δηλαδή πριν να γίνει αυτόματα η υποβολή 422.878 προσυμπληρωμένων δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων από την ίδια την ΑΑΔΕ. Δεν αφορά δηλαδή δηλώσεις που έγιναν «οίκοθεν» από την εφορία, αφού αυτές υπεβλήθησαν με βάση τα ενημερωτικά αποδοχών που έλαβε η ΑΑΔΕ προτού να εκδώσει την ανακοίνωση αυτή.

Ποιους αφορούσε τελικά η ανακοίνωση; Όλους τους υπόλοιπους! Δηλαδή τους περίπου 3,5 εκατομμύρια συνεπείς και νομοταγείς φορολογουμένους (δηλαδή έναν στους 12)που είχαν ήδη αποστείλει ως τότε τη δήλωσή τους, είτε από μόνοι τους είτε μέσω λογιστή, με βάση όσα στοιχεία εμφάνιζε το σύστημα μετά τις 25 Απριλίου, ασχέτως αν είχαν επιλεγεί ή όχι για αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Το φαινόμενο του Ιπτάμενου Ολλανδού καταγράφηκε στην Κέρκυρα - Η εξήγηση Κολυδά

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Με φανέλα του Παναθηναϊκου στο νοσοκομείο η Μπράντι Λοβ - Η Αμερικανίδα πορνοστάρ είχε σοβαρό ατύχημα στο Ιόνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr