Fed: Σήμα Πάουελ ότι δεν θα περιμένει να πέσει ο πληθωρισμός κάτω από το 2% για να μειώσει τα επιτόκια

Αγνωστοι μου λένε ακόμα και στο ασανσέρ «ε, μειώστε τα επιτόκια!» είπε αστειευόμενος ο Τζερόμ Πάουελ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει το 2% για να μειώσει τα επιτόκια.

Μιλώντας στην Οικονομική Λέσχη της Ουάσινγκτον, ο Πάουελ αναφέρθηκε στην ιδέα ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας λειτουργεί με «μεγάλες και μεταβλητές καθυστερήσεις» για να εξηγήσει γιατί η Fed δεν θα περιμένει να επιτευχθεί ο στόχος της.

«Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι αν περιμένετε μέχρι ο πληθωρισμός να πέσει εντελώς στο 2%, μάλλον περιμένατε πολύ καιρό, επειδή η σύσφιξη που κάνετε ή το επίπεδο σύσφιξης που έχετε, εξακολουθεί να έχει επιπτώσεις που πιθανώς θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό κάτω από το 2%», δήλωσε ο Πάουελ.

Αντίθετα, η Fed έχει «περισσότερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2%, δήλωσε ο Πάουελ.

«Αυτό που αυξάνει αυτή την εμπιστοσύνη σε αυτό είναι περισσότερα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό, και τον τελευταίο καιρό εδώ έχουμε λάβει κάποια από αυτά», είπε.

Ο Πάουελ έκανε τις παρατηρήσεις του στο πλαίσιο μιας συζήτησης με τον Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν, πρόεδρο του Economic Club of Washington, και συνιδρυτή του The Carlyle Group, όπου ο πρόεδρος της Fed εργαζόταν στο παρελθόν.

Το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων επηρεάζει, άμεσα ή έμμεσα, το κόστος του χρήματος σε όλη την οικονομία, όπως τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων.

«Άνθρωποι που δεν γνωρίζω, λένε πάντα, 'ε, μειώστε τα επιτόκια'. Κάποιος το είπε αυτό στο ασανσέρ σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Πάουελ αστειευόμενος.

Η επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας είναι στα τέλη Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

To νέο αφήγημα Τραμπ και η πρώτη εμφάνιση με μπανταρισμένο αυτί και υψωμένη γροθιά μετά την απόπειρα δολοφονίας

Αποφάσεις στο Μαξίμου για να αποτραπεί θερινό ηλεκτροσόκ: Η φορολόγηση των παραγωγών ρεύματος και το πλαφόν στη χονδρική

Στον εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που κατέληξε από θερμοπληξία στην Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr