Ελίν: 70 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στον τομέα της ενέργειας και το μυστικό της επιτυχίας

Ελίν: 70 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στον τομέα της ενέργειας και το μυστικό της επιτυχίας

Ποια είναι η μακροβιότερη εταιρεία στον τομέα της ενέργειας που συμπληρώνει φέτος 70 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

kedriki_elin

Sponsored content


Η ελίν, η ιστορική εταιρεία ενέργειας, γιορτάζει φέτος 70 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά. Ποιο είναι όμως το κλειδί στην επιτυχία της; Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που έχει καταστήσει την εταιρεία τη μακροβιότερη του κλάδου της;

Αυτό φαίνεται να είναι η διαρκής εξέλιξη. Η επιθυμία της να μην μένει ποτέ στάσιμη. Να προχωρά πάντα μπροστά με συνέπεια και οδηγό το ήθος και την αξιοπιστία της, δύο αξίες που τη χαρακτηρίζουν διαχρονικά. Αυτό αποδεικνύεται εμφατικά από την μέχρι τώρα πορεία της, αφού από το 1954, οπότε και ιδρύθηκε, η εταιρεία έχει διαγράψει μια ανοδική πορεία, εξελισσόμενη από μια παραδοσιακή εταιρεία καυσίμων σε έναν σύγχρονο όμιλο ενέργειας που αναζητά διαρκώς νέους δρόμους προς το αύριο.

elin2_proto

Ξεκινώντας λοιπόν από τον κλάδο των καυσίμων και λιπαντικών, η ελίν κατάφερε να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς. Εκτός από το πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων που διαθέτει, η εταιρεία προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σε χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις με τα εμπορικά σήματα electricon και aerion, ενώ παράλληλα έχει εισέλθει και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έχοντας ολοκληρώσει τη δημιουργία τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στον Ασπρόπυργο και τον Βόλο. Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε και την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Blue, καθώς και στην αγορά LNG-CNG με τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού να αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Ακολουθώντας μια συνεπή πορεία διαρκούς εξέλιξης, η ελίν κατέχει επίσης ηγετική θέση στον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά, ενώ διαθέτει λιπαντικά στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας και επενδύει στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, έχοντας παρουσία στις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδος.

Κι αν αυτή η διαδρομή δεν είναι αρκετή για να αποδείξει την επιτυχία της, η δυναμική της εισηγμένης φαίνεται τόσο από τον διαχρονικά υψηλό κύκλο εργασιών της, ο οποίος το 2023 μάλιστα ξεπέρασε τα €2,4 δισεκατομμύρια καθώς και από τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 45 χώρες σε 5 ηπείρους.

elin3_proto

Εταιρική υπευθυνότητα στην πράξη
Με κοινωνικό αντίκτυπο που ξεπέρασε το 2022 τα 310 εκ. ευρώ, η εταιρεία λειτουργεί με επίκεντρο τον σεβασμό προς τον καταναλωτή και με αποκλειστικό γνώμονα την βιωσιμότητα, την οποία τοποθετεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων της.

Συναισθανόμενη, λοιπόν, πλήρως τον ευρύτερο κοινωνικό της ρόλο ως εταιρικός πολίτης, η ελίν έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, «ώθηση». Οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος είναι μέρος της συντονισμένης προσπάθειας της εταιρείας να υποστηρίξει τις δυνάμεις που ενεργοποιούν την πρόοδο και οδηγούν στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Μάλιστα, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος, η εταιρεία υλοποίησε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας που κάλυψαν περισσότερες από 60 περιοχές της χώρας και ωφέλησαν πάνω από 4.000 ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Καμία πηγή ρύπανσης δεν είναι ασήμαντη», ένα καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών των ελληνικών νησιών κατά της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων, σε συνεργασία με τον οργανισμό Aegean Rebreath και το Δίκτυο Μπλε Δήμων.

Κάπως έτσι, η ελίν έχει χαράξει μια 70ετή διαδρομή διαρκούς εξέλιξης και αδιαπραγμάτευτης υπευθυνότητας, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών και επιχειρήσεων, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την επιτυχημένη πορεία της για πολλές ακόμα δεκαετίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης