Αλμα 22% τον Ιούνιο στη ζήτηση για τα «Airbnb» στην Ελλάδα

Αλμα 22% τον Ιούνιο στη ζήτηση για τα «Airbnb» στην Ελλάδα

Στο +18,6% οι 20 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές - Τα στοιχεία για την πορεία και τις τάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση από την ανάλυση της AirDNA - Στα 253 ευρώ η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στη χώρα μας

airbnb_arthro
Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για το ευρωπαϊκό καλοκαίρι στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με το μήνα Ιούνιο να καταγράφει ετήσια αύξηση της ζήτησης κατά 18,6% ως προς τις κρατήσεις διανυκτερεύσεων φτάνοντας τα 44,5 εκατομμύρια στις 20 μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται φυσικά και η Ελλάδα, η οποία σημείωσε επίσης σημαντική αύξηση όσον αφορά τη ζήτηση τον Ιούνιο, υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στο +22%.

Eνα βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Ιουνίου αποτελεί το γεγονός ότι και στις 20 μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό αύξησης σε ετήσια βάση, με τις σκανδιναβικές χώρες να παίρνουν το προβάδισμα και να σημειώνουν τις υψηλότερες επιδόσεις ως προς τις κρατήσεις διανυκτερεύσεων, όχι όμως και ως προς τις πληρότητες και τα έσοδα λόγω της μεγάλης αύξησης της προσφοράς καταλυμάτων.

Τα στοιχεία για την πορεία και τις τάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση προκύπτουν από την ανάλυση της AirDNA, της γνωστής εταιρείας αναλύσεων δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης με στοιχεία από τις πλατφόρμες των Airbnb και VRBO. Πανευρωπαϊκά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι διαθέσιμες καταχωρήσεις έφτασαν τα 3,8 εκατομμύρια συνολικά, με αύξηση σε ετήσια βάση κατά 14,8%, ενώ η πληρότητα ήταν στο 59% τον Ιούνιο με άνοδο κατά 1,4%. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση (ADR) ήταν στην Ευρώπη στα 167 ευρώ τον Ιούνιο, αντίστοιχη με τις τιμές του Ιουνίου του 2023.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές για το ρεύμα - Από τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ο «κουμπαράς»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τον Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα

Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει τις βουτιές της με λεοπάρ μπικίνι και αποθεώνεται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης