Aγώνας δρόμου για την ψηφιοποίηση 1 δισ. σελίδων στα υποθηκοφυλακεία

Σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του εμβληματικού έργου των 309,8 εκατ. ευρώ για την μετατροπή των έγχαρτων αρχείων σε digital μορφή - Το τέλος ενός χαρτοβασιλείου δεκαετιών, οι καθυστερήσεις, οι ανάδοχοι

Το πιο σύνθετο, πιο απαιτητικό, αλλά και πιο ακριβό από τα έργα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που εξελίσσεται στη χώρα την τελευταία 3ετία, θεωρείται αυτό της ψηφιοποίησης των έγχαρτων αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα… χαρτοβασίλεια τα οποία ταλαιπώρησαν σε πολλές περιπτώσεις σε βάθος δεκαετιών, εκατομμύρια φορολογούμενους, ιδιοκτήτες, πωλητές ή αγοραστές ακινήτων, όπως και αντίστοιχους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 309,8 εκατ. ευρώ, για τα 5 τμήματα του σχετικού διαγωνισμού από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, όσες και οι γεωγραφικές ενότητες που αφορούν, όπου έχουν αναδειχθεί ισάριθμα ανάδοχα σχήματα.

Το αν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί «στην ώρα του», χωρίς προβλήματα και ελλείψεις, σαφώς αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα τόσο για τους εμπλεκόμενους ομίλους πληροφορικής, ή των τηλεπικοινωνιών, που ανέλαβαν να το υλοποιήσουν. Γεγονός είναι όμως ότι μετά από τις καθυστερήσεις που προηγήθηκαν στις διαδικασίες του διαγωνισμού, το εμβληματικό έργο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα χρονοδιαγράμματα.

Οι ανάδοχες εταιρείες καταβάλουν βέβαια έναν τεράστιο αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που υπήρχε ότι θα χρειαζόταν να σκαναριστούν πολύ περισσότερες σελίδες εντύπων διαφόρων μορφών από τα 630 εκατ., που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε κατακόρυφα στο 1 δισ. σελίδων, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, χωρίς ωστόσο να θέτει αμφιβολίες για την πρόοδο των εργασιών του mega project.

Ο «μαραθώνιος» συνεχίζεται, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου έγκειται στο γεγονός ότι πολλά έγγραφα, τα οποία αφορούν παλαιότερα ακίνητα, συμβόλαια, χάρτες κ.λπ., είναι φθαρμένα, μερικά σχεδόν κατεστραμμένα ή και… χαμένα ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές για το ρεύμα - Από τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ο «κουμπαράς»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τον Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα

Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει τις βουτιές της με λεοπάρ μπικίνι και αποθεώνεται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr