ΑΑΔΕ: Έως 50% υψηλότεροι ρυθμοί υποβολών Ε1 από πέρυσι

ΑΑΔΕ: Έως 50% υψηλότεροι ρυθμοί υποβολών Ε1 από πέρυσι

Και νέοι υπόχρεοι για τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 - Ανέβηκαν ενημερωτικά για εκλογική αποζημίωση του 2023 - Εν αναμονή οι γιατροί για το claw back

AFM_AADE
Κλείνει σε 8 μέρες η διορία που έχει δώσει επισήμως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή (6 εργάσιμες μέρες) θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι περίπου 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις που απομένουν για να μπουν στο σύστημα.

Ποτέ πάντως δεν έχει συμβεί να υποβάλλονται 250.000 δηλώσεις Ε1 κάθε μέρα. Σε σχέση με πέρυσι όμως, παρά τις αιτιάσεις για ολιγωρίες και καθυστερήσεις εκ μέρους των λογιστών, ο ρυθμός υποβολών είναι 10% έως και 50% μεγαλύτερος. Αν και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ ο ρυθμός υποβολής Ε1 δεν ξεπερνούσε τις 90.000 ημερησίως, την Τρίτη υπεβλήθησαν σχεδόν 115.000 δηλώσεις, ενώ από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί επίσης και (ορισμένες) ημέρες όπου υπεβλήθησαν 100.000 ή 105.000 ή 115.000 ή και 130.000 δηλώσεις, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι οι υποβολές Ε1 αυξάνονται και δεν μειώνονται. Ενώ ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΑΑΔΕ «ξεμπλόκαρε» (από χθες 17/7) και την υποβολή δηλώσεων για όσους δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ, εφόσον η δήλωσή τους δε βγάζει πιστωτικό εκκαθαριστικό για να λάβουν επιστροφή φόρου. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για υποβολή στους 8 από τους 10 φορολογούμενους (αφού οι 5 στους βλέπουν στο τέλος μηδενικό εκκαθαριστικό, ενώ 3 στους 10 χρεωστικό).

Και έτσι όμως, 92.150 δικαιούχοι επιστροφής φόρου ύψους 45 εκατ. ευρώ δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους, εκ των οποίων οι 85.866 είναι φυσικά πρόσωπα και το ποσό επιστροφής τους ανέρχεται στα 13,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ή για μισθωτούς-συνταξιούχους στους οποίους έγινε αυτόματη υποβολή της δήλωσης, για τους οποίους δεν απαιτείται δήλωση ΙΒΑΝ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η «παραγγελιά» του Κοεμτζή που έβαψε με αίμα τις απόκριες του 1973 για ένα ζεμπέκικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης