Τουρισμός: Πώς κινείται φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα σε σύγκριση με τους 8 ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο

Η σύγκριση με Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Κροατία, Κύπρο και Μάλτα - Πληρότητες στο 76% και μέση τιμή στα €142 το δίκλινο στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα

Στην 5η θέση σε ένα σύνολο εννέα μεγάλων τουριστικών αγορών της Μεσογείου «πλασάρεται» φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα όσον αφορά τον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως προς το ποσοστό αύξησης διαθεσιμότητας σε σχέση με πέρυσι. Η ευρωπαϊκή πρωτιά σε απόλυτα νούμερα για τη θερινή σεζόν του 2024 ανήκει, όπως είναι εύλογο, στην Ισπανία, ενώ είναι εντυπωσιακή η αύξηση του 20% φέτος των διαθέσιμων θέσεων από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών για την Κροατία, γεγονός που αποτυπώνει και τη δυναμική της αγοράς.

Τα στοιχεία προέρχονται από την επεξεργασία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INSETE) για τα δεδομένα του προγραμματισμού των αεροπορικών θέσεων στην Ελλάδα αλλά και 8 ανταγωνίστριες χώρες στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Συνοπτικά με βάση τα στοιχεία από το Iνστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙNSETE) και τον OAG, τον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών πληροφοριών για πτήσεις, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρίες για την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο:

-Για τις 9 τουριστικές αγορές της Μεσογείου οι διαθέσιμες θέσεις που έχουν προγραμματίσει οι αεροπορικές συνολικά για τη θερινή σεζόν από το Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο του 2024 αγγίζουν τα 310 εκατ. (309,65 εκατ.) σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 6,9% σε σύγκριση με τη θερινή σεζόν του 2023.

-Η Ελλάδα, με ένα σύνολο 27,13 εκατ. διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων έως και τον Οκτώβριο βρίσκεται στην 5η θέση η Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,2% σε σχέση με πέρυσι, υψηλότερα από το μέσο όρο των 9 συνολικά τουριστικών αγορών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Λάβρος ο Καρτερός κατά Κασσελάκη μετά την αποχώρηση Δραγασάκη: Θα πνιγεί στις ίδιες του τις αντιφάσεις

Με κόκκινο μπικίνι η Ελένη Βουλγαράκη, «α ρε Φώτη τι περνάς» της γράφουν

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr