H πρώτη αντίδραση των αγορών στην αποχώρηση Μπάιντεν: Πτώση στην Ασία, διολίσθηση του δολαρίου, ενισχύoνται bitcoin και χρυσός

Πώς αντιδρούν οι επενδυτές στην απόφαση Μπάιντεν να παραδώσει την σκυτάλη της διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών στην Καμάλα Χάρις

Προετοιμασμένοι για την αποχώρηση Μπάιντεν από την κούρσα για την διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία ήταν οι επενδυτές που αντέδρασαν θετικά στην υποστήριξη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Οι αγορές δέχθηκαν θετικά την εξέλιξη με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές του S&P 500 να σημειώνουν άνοδο 0,1%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον Nasdaq 0,2%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα 10ετή κρατικά ομόλογα επίσης σημείωσαν άνοδο ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,23%.Τα futures του EUROSTOXX 50 και τα futures του FTSE σημείωσαν άνοδο 0,2%.

«Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις έχει καλύτερες επιδόσεις από τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, και οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα παρουσιάσουν μια άνοδο με οδηγό τη Χάρις» ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ. Είναι ενδεικτικό ότι ο διαδικτυακός ιστότοπος στοιχημάτων PredictIT έδειξε ότι τα στοιχήματα για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ χάνουν 4 σεντς στα 60 σεντς, ενώ η Χάρις ανέβηκε κατά 12 σεντς στα 39 σεντς.

Οι ασιατικές μετοχές διολίσθησαν εκ νέου τη Δευτέρα, λαμβάνοντας μικρή ώθηση από την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κατά 10 μονάδες βάσης, γεγονός που συμπαρέσυρε το μακροπρόθεσμο κόστος δανεισμού και τις αποδόσεις των ομολόγων. Η κίνηση αυτή ακολούθησε τη δημοσίευση από το Πεκίνο την Κυριακή ενός εγγράφου πολιτικής που περιγράφει τις φιλοδοξίες του για την οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της απόσυρσης Μπάιντεν - Η λύτρωση των Δημοκρατικών, η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

Αρχίζει το παζάρι των Επιτρόπων με τηλεφωνήματα Φον Ντερ Λάιεν σε πρωθυπουργούς - Ποιος «κλειδώνει» για την Ελλάδα

Με αψεγάδιαστη σιλουέτα και άσπρο μπικίνι ως 61χρονη γιαγιά η Ντέμι Μουρ με την εγγονή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr