Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για το πρασίνισμα των λιμανιών

Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για το πρασίνισμα των λιμανιών

Ποια είναι τα λιμάνια - Σε εκκρεμότητα παραμένει το Προεδρικό Διάταγμα για την ηλεκτροκίνηση των πλοίων.-Προτεραιότητα στην ηλεκτροδότηση πλοίων από τη στεριά

limani-taiped
Σχέδιο για την πράσινη μετάβαση των λιμανιών ετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που ενεργεί και ως Αρχή Σχεδιασμού, συμμετέχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο των λιμανιών και ειδικότερα για τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και για 16 ακόμα περιφερειακά λιμάνια και συμβάλλει στην εκπόνηση των απαραίτητων Στρατηγικών Σχεδίων Ανάπτυξης (Master Plan).

Τον περασμένο Ιούνιο του 2024 άρχισε σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και με την υποστήριξη εξωτερικού εξειδικευμένου συμβούλου, η εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας σε εθνικό επίπεδο για την ηλεκτροδότηση ελλιμενιζόμενων πλοίων στους λιμένες της χώρας.

Σε πρώτη φάση το Ταμείο εξασφάλισε ήδη 10 εκατ. ευρώ για τέσσερα λιμάνια: της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό CEF για την ανάπτυξη υποδομών παροχής από τη στεριά ηλεκτρικής ενέργειας σε πλοία το λεγόμενο cold ironig.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορεί η Καμάλα να νικήσει τον Τραμπ; Οι Δημοκρατικοί και οι χορηγοί τους ($500 εκατ.) τον πήγαν για… good-Biden

Αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν, στηρίζει την Καμάλα Χάρις

Ευρωπαϊκό μπάσκετ K20 Βέλγιο - Ελλάδα 68-70: Χάλκινη Ελλαδάρα με Νέους από χρυσάφι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης