Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά το νέο πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ

Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά το νέο πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ

Οι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα

xrimatistiria_agores
Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Δευτέρα, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αντέδρασαν θετικά στην είδηση της απόσυρσης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,5% υψηλότερα με μόνο τους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, ταξιδιών και αναψυχής, λιανικού εμπορίου και ασφαλειών να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX έχει άνοδο 0,45% στις 18.250 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχει άνοδο κατά 0,47% στις 7.569 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,52% στις 8.197 μονάδες Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει κέρδη 0,40% στις 34.337 μονάδες ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά κατά 0,41% στις 11.134 μονάδες.

Οι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και την υποστήριξη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις ως υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Κλείσιμο
Η κίνηση αυτή ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη μετά την κακή επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αυξανόμενη πιθανότητα εκλογικής νίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά το βράδυ της Κυριακής, αφού ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς υπέστη τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Απρίλιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις μετοχές τεχνολογικών μεγαλομετοχών για μικρότερα ονόματα.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε απροσδόκητα τα επιτόκια, με το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο αντίστροφης επαναγοράς 7 ημερών να μειώνεται στο 1,7% από 1,8%.

Τη Δευτέρα έρχονται τα κέρδη της Ryanair, ενώ οι ανακοινώσεις στοιχείων περιλαμβάνουν τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ισπανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορεί η Καμάλα να νικήσει τον Τραμπ; Οι Δημοκρατικοί και οι χορηγοί τους ($500 εκατ.) τον πήγαν για… good-Biden

Αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν, στηρίζει την Καμάλα Χάρις

Ευρωπαϊκό μπάσκετ K20 Βέλγιο - Ελλάδα 68-70: Χάλκινη Ελλαδάρα με Νέους από χρυσάφι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης