Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξεκίνημα στο κλίμα των ευρωαγορών

Στο ρυθμό του MSCI θα κινείται η εγχώρια αγορά μέχρι το τέλος του μήνα - Πλούσια από αποκοπές μερισμάτων η σημερινή ατζέντα

Σε ήπια ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Δευτέρας (22/7) για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ. Η εγχώρια αγορά συντονίζεται με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και επιβαρύνεται από τις αποκοπές μερισμάτων 4+1 εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,12% και διαπραγματεύεται στις 1.466,08 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.467,53 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.465,81 μονάδες. Επιλεκτικές για ακόμη μία ημέρα οι κινήσεις των επενδυτών στο ταμπλό, δείχνοντας νευρικότητα ως ένα βαθμό. Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, επικρατεί αβεβαιότητα καθώς το Χ.Α. προέρχεται από δύο ημέρες κερδών. Επομένως, θεωρείται πιθανό το profit taking στη συνέχεια.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ απασχολούν σφόδρα τους επενδυτές, μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας, στηρίζοντας την Κάμαλα Χάρις για την ηγεσία των Δημοκρατικών. Η αγορά «ζυγίζει» τα νέα δεδομένα και περιμένει ποιος υποψήφιος θα τεθεί τελικά και με τη «βούλα» απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πλούσια από αποκοπές μερισμάτων η σημερινή ατζέντα του Χ.Α. Ειδικότερα, μέρισμα «κόβουν» η ΔΕΗ (0,25 ευρώ), η ΕΥΔΑΠ (0,1 ευρώ), η Space Hellas (0,16 ευρώ) και η Ιατρικό Αθηνών (0,02 ευρώ), ενώ χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,5 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται η Ελλάκτωρ. Ακολουθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα η Eurobank (0,0933 ευρώ) και η Alpha Bank (0,026 ευρώ). Το flash note για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου γνωστοποιεί την Πέμπτη (25/7) η Metlen, ανοίγοντας την αυλαία των ανακοινώσεων.

Στο ρυθμό του MSCI θα κινείται η εγχώρια αγορά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, καθώς λαμβάνει χώρα η διαδικασία για την αναθεώρηση των δεικτών. Μία θέση στον MSCI Greece Standard Index διεκδικεί η Titan. Τον δείκτη απαρτίζουν σήμερα 10 μετοχές και συγκεκριμένα οι: Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Metlen, Motor Oil και Jumbo. Σε περίπτωση αλλαγών, αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τα μέσα του ερχόμενου Αυγούστου. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει στις 12/8.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορεί η Καμάλα να νικήσει τον Τραμπ; Οι Δημοκρατικοί και οι χορηγοί τους ($500 εκατ.) τον πήγαν για… good-Biden

Αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν, στηρίζει την Καμάλα Χάρις

Ευρωπαϊκό μπάσκετ K20 Βέλγιο - Ελλάδα 68-70: Χάλκινη Ελλαδάρα με Νέους από χρυσάφι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr