Επανήλθε «σημαντικός αριθμός» συστημάτων μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ - «Τρέχει» η CrowdStrike για την αποκατάσταση των υπολοίπων

Επανήλθε «σημαντικός αριθμός» συστημάτων μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ - «Τρέχει» η CrowdStrike για την αποκατάσταση των υπολοίπων

Η CrowdStrike δεν ανέφερε πόσες συσκευές εξακολουθούν να επηρεάζονται - Αναπτύσσει μια νέα διόρθωση, που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την ανάκαμψη των υπολοίπων συστημάτων

crowdstrike
Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike - η ελαττωματική ενημέρωση ασφαλείας της οποίας προκάλεσε «μπλε οθόνη του θανάτου» σε χιλιάδες υπολογιστές με Windows σε όλο τον κόσμο – υποστήριξε ότι ένας «σημαντικός αριθμός» συστημάτων που επηρεάστηκαν από το ψηφιακό μπλακ άουτ έχουν επανέλθει πλέον σε λειτουργία.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να εστιάζει στην αποκατάσταση όλων των συστημάτων» και δήλωσε ότι αναπτύσσει μια νέα διόρθωση, που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την ανάκαμψη των υπολοίπων υπολογιστικών συστημάτων.

Κλείσιμο
Η Microsoft έχει εκτιμήσει ότι το περιστατικό, το οποίο περιγράφεται ως μία από τις χειρότερες ψηφιακές καταρρεύσεις στην ιστορία, επηρέασε 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.
Επιχειρήσεις, τράπεζες, νοσοκομεία και αεροπορικές εταιρείες ήταν μεταξύ των χειρότερα πληγέντων και πολλοί εξακολουθούν να αγωνίζονται για την πλήρη αποκατάσταση των συστημάτων τους.

Η CrowdStrike δεν ανέφερε πόσες συσκευές εξακολουθούν να επηρεάζονται από το πρόβλημα.

«Αντιλαμβανόμαστε τον βαθύ αντίκτυπο που είχε αυτό σε όλους. Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας και οι ομάδες πληροφορικής τους εργάζονται ακούραστα και είμαστε βαθιά ευγνώμονες», ανέφερε η CrowdStrike. «Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιούργησε αυτό».

Η μαζική διακοπή λειτουργίας έφερε στο προσκήνιο την ευπάθεια των παγκόσμιων δικτύων υπολογιστών, δείχνοντας πώς μια και μόνο δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο χάος.

«Πολύ συχνά αυτές τις μέρες, μια και μόνο δυσλειτουργία οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος, επηρεάζοντας κλάδους από την υγειονομική περίθαλψη και τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τις τράπεζες και τους εμπόρους αυτοκινήτων» δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, Λίνα Χαν, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτά τα περιστατικά αποκαλύπτουν πώς η συγκέντρωση μπορεί να δημιουργήσει εύθραυστα συστήματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου από το MasterChef - Ήταν μόλις 39 ετών

«Ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός» έλεγε ο άνδρας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 64χρονο μετά από βάφτιση στην Αρκαδία

Εκτιμήσεις για τις βάσεις σε 100 δημοφιλείς σχολές: Ποιες θα ανέβουν και ποιες θα πέσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης