Όλο το πλάνο του Ιρλανδού Πολ Κόλσον στο Πόρτο Χέλι: Μονάδα 5* με 257 κλίνες και κατοικίες έως 1.500 τ.μ.

Συνολική δυναμικότητα 607 κλινών με μικρότερο το ξενοδοχείο έναντι του υφιστάμενου. Στόχος η λειτουργία όλο το χρόνο. Σπίτια στο παλιό ιδιωτικό αεροδρόμιο Αλεξίου

Ενα μικτό τουριστικό project με ξενοδοχείο 5* και πολυτελείς κατοικίες σε παραθαλάσσια έκταση 642,5 στρεμμάτων που θα έχει μία συνολική δυναμικότητα 607 κλινών και θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Αυτό είναι το πλάνο της εταιρείας «Ηinitsa Bay Holdings», η οποία συνδέεται με τον Ιρλανδό Πόλ Κόλσον, όπως αυτό προκύπτει και από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση του σχεδιαζόμενου Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στη θέση Χηνίτσα του δήμου Ερμιονίδας.

Στην έκταση περιλαμβάνεται: α) το ξενοδοχείο AKS HINITSA BAY 4* και 385 κλινών, που λειτουργούσε από το 1973 έως και τον Σεπτέμβριο 2023, εξαγοράστηκε από τον Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο και θα αναβαθμισθεί με περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις βιώσιμων κτιρίων κατά LEED, β) το ιδιωτικό εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο και η γνωστή στην περιοχή κατοικία Αλεξίου (η λειτουργία του έχει παύσει περίπου από το 1980) που θα αξιοποιηθούν για ιδιωτικές κατοικίες, γ) εκτάσεις αδόμητες, δ) αλλά και δασικές εκτάσεις: Εκεί «ουδεμία επέμβαση συντελείται, ενώ εφαρμόζεται η προβλεπόμενη απόσταση 10 μέτρων από τα όρια αυτών. Οι δασικές εκτάσεις θα αποτελούν χώρο υπαίθριας αναψυχής, περιπάτων, εξωτερικών δραστηριοτήτων», όπως επισημαίνεται σχετικά.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr