Στη μάχη κατά της ακρίβειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στη μάχη κατά της ακρίβειας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το σχέδιο ενίσχυσης και τα μέτρα που έρχονται ώστε να αποτραπούν τυχόν κερδοσκοπικά παιχνίδια με φόντο την αναταραχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

akriveia-super-market
Ο πληθωρισμός των τροφίμων μπορεί να έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο δίμηνο, και μάλιστα σε αρκετά προϊόντα τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν μειώσεις, εν τούτοις οι στρεβλώσεις στην αγορά και η νέα αναταραχή με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, που μπορεί να εξελιχθεί σε απειλή γι’ αυτή τη σταθεροποίηση, επισπεύδουν τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν αφενός στην αποτροπή φαινομένων κερδοσκοπίας και αφετέρου στην αναγνώριση και αντιμετώπιση ολιγοπωλιακών αγορών και φαινομένων καρτελοποίησης.

Οπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, η αντιμετώπιση της ακρίβειας εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα και μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Προκειμένου δε να κερδηθεί αυτό το στοίχημα έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στα μεγάλα δομικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αναχθεί σε προτεραιότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «business stories», θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις στο μέτωπο της πάταξης της αθέμιτης κερδοσκοπίας από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Η Χάρις βρήκε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα: Η επίθεση στον Τραμπ και η παρέμβαση Μπάιντεν

Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης