Λιμένας Ηρακλείου: Στην Oλομέλεια της Βουλής η επικύρωση της σύμβασης με τον Όμιλο Grimaldi

Tο 67% των μετοχών του λιμένα Ηρακλείου θα περιέλθει στον Όμιλο Grimaldi έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ - Ποιες οι υποχρεώσεις του νέου επενδυτή

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα και τίθεται προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης αναφορικά με τη χρήση και εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένα Ηρακλείου»

Ποιες οι υποχρεώσεις του νέου επενδυτή
Αέρα στα πανιά του αποκτά μέσω Grimaldi ο Λιμένας Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το λιμάνι αλλάζει σελίδα με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου από τον ιταλικό Όμιλο. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του νέου επενδυτή αλλά και του Δημοσίου, που θα τονώσουν την λειτουργική δραστηριότητα του λιμένα, περιγράφονται στη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Ηρακλείου στον ιταλικό όμιλο Grimaldi.

Σημειώνεται ότι για τους χώρους του λιμένα που δεν παραχωρούνται θα δημιουργηθεί Λιμενικό Ταμείο με τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, ενώ ο ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να προχωρήσει και σε υποχρεωτικές επενδύσεις που περιλαμβάνουν κτίρια για το Λιμενικό Σώμα και την πλοηγική υπηρεσία.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους του λιμένα μετάταξής τους σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Η Χάρις βρήκε τους εκλέκτορες που χρειάζεται για το χρίσμα: Η επίθεση στον Τραμπ και η παρέμβαση Μπάιντεν

Νέο σκηνικό στον καιρό μετά τον καύσωνα διαρκείας: «Ξυπνάει» ο βοριάς, κίνδυνος για μπουρίνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr