Χρηματιστήριο Αθηνών: Προβάδισμα των πωλητών και σημάδια κόπωσης

Διάχυτη η επιφυλακτικότητα στα διεθνή χρηματιστηριακά ταμπλό

Λελογισμένες ρευστοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σήμερα (24/7) στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συντονίζεται με το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών. Οι διορθωτικές τάσεις είχαν κάνει από χθες την εμφάνισή τους, ωστόσο σήμερα οι πωλητές έχουν πιο ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά -0,4% και διαπραγματεύεται στις 1.474,24 μονάδες, έχοντας κινηθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των 1.471,74 (χαμηλό ημέρας) και των 1.475,70 μονάδων (υψηλό ημέρας). Με αυτό τον τρόπο, ο ΓΔ απομακρύνεται από το πρόσφατο κεκτημένο των 1.480 μονάδων. Εμφανή και εύλογα τα σημάδια κόπωσης των αγοραστών έπειτα από την… υπερπροσπάθεια του τριημέρου 18-22 Ιουλίου που οδήγησε το Χρηματιστήριο από τις 1.446 στις 1.482 μονάδες.

Σε αναζήτηση θετικών καταλυτών βρίσκεται η εγχώρια αγορά, προκειμένου να πλησιάσει εκ νέου τα πολυετή υψηλά των 1.500 μονάδων, που είχε σημειώσει τον περασμένο Μάιο. Η περιήγηση στις 1.480 μονάδες το τελευταίο διήμερο συνοδεύεται από μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα, απέχοντας παρασάγγας από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών των 144 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αναλυτές, η επιφυλακτικότητα από τα χθεσινά αποτελέσματα αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών διαχέεται και στις ευρωαγορές. Εξ ου και οι νευρικές κινήσεις στα χρηματιστηριακά ταμπλό. Από την πλευρά του, το Χ.Α. είναι σε διαδικασία «χώνεψης» των πρόσφατων κερδών. Γίνεται, επίσης, λόγος για ανάγκη ουσιαστικής συναλλακτικής αναβάθμισης ώστε να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση.

Στην Alpha Bank και τη γενική συνέλευση των μετόχων της εστιάζουν σήμερα οι επενδυτές, παίρνοντας την «σκυτάλη» από την χθεσινή ΓΣ της Eurobank. Σειρά έχει την Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα. Την ίδια ημέρα (25/7) η Metlen και η Μοτοδυναμική δημοσιεύουν τα εξαμηνιαία τους αποτελέσματα, ανοίγοντας την αυλαία των ανακοινώσεων.

Οι μέτοχοι της Alpha Bank καλούνται να εγκρίνουν τη διανομή μεικτού μερίσματος 0,026 ευρώ ανά μετοχή. Ο τίτλος θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα την Παρασκευή 26 Ιουλίου και η πληρωμή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου. «Πράσινο φως» στο μέρισμα των 342 εκατ. ευρώ (0,092 ευρώ/μτχ) άναψε χθες η Eurobank. Μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή διανέμει από την πλευρά της η ΕΤΕ.

Επιπλέον, σήμερα διαγράφονται 5,3 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ, ενώ παύει και η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Attica Group. Με νέα ονομαστική αξία 0,26 ευρώ η ΕΚΤΕΡ και διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στις δωρεάν μετοχές (split) με αναλογία μία νέα για κάθε μία παλιά.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό έντασης στην Κάσο έστησε η Τουρκία - Το παρασκήνιο για τις κινήσεις απεμπλοκής

Η Χάλι Μπέρι γιόρτασε ημίγυμνη τα 20 χρόνια από τον ρόλο της ως Catwoman

Η τελευταία επιθυμία της Ντέμης Γεωργίου και τα μηνύματα πριν φύγει από τη ζωή στα 39 της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr