Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν εκταμίευσε την τέταρτη πληρωμή για δάνεια 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Οι πληρωμές βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα

Στην εκταμίευση της τέταρτης πληρωμής για δάνεια 2,3 δισ. ευρώ (καθαρά από προχρηματοδότηση) στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) προχώρησε χθες η Κομισιόν.

Οι πληρωμές, όπως και για όλα τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση από την Ελλάδα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στις 17 Απριλίου 2024, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή το τέταρτο αίτημά της για πληρωμή 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του RRF. Το αίτημα αυτό καλύπτει έναν στόχο, δηλαδή την περαιτέρω πρόοδο στην παροχή της δανειακής διευκόλυνσης. Αυτό το μέτρο στοχεύει στην κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε τομείς όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας και η έρευνα, η ανάπτυξη και η καινοτομία.

Στις 14 Ιουνίου 2024, η Επιτροπή ενέκρινε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση του αιτήματος πληρωμής της Ελλάδας. Η θετική γνώμη της οικονομικής και δημοσιονομικής επιτροπής του Συμβουλίου σχετικά με το αίτημα πληρωμής άνοιξε τον δρόμο για την Επιτροπή να λάβει τελική απόφαση σχετικά με την εκταμίευση των κεφαλαίων.



Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Πρόστιμο €1 εκατ. σε γνωστό γυναικολόγο για φοροδιαφυγή επί μία δωδεκαετία

Ανατριχιαστικό βίντεο: Την βίασαν στο Παρίσι και όταν ζήτησε βοήθεια ο ένας από τους βιαστές τη χτύπησε φιλικά στον ώμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr