19 ώρες στον αέρα: Οι 8 πιο μεγάλες εμπορικές πτήσεις στον κόσμο

19 ώρες στον αέρα: Οι 8 πιο μεγάλες εμπορικές πτήσεις στον κόσμο

Ανέκαθεν ήταν θέμα πρεστίζ το να μένεις στον αέρα για περισσότερη ώρα, να πηγαίνεις όλο και πιο μακριά, αλλά παράλληλα να προσφέρεις και ανέσεις στον επιβάτη για να ξεχνιέται

aeroplano
Την Πρωτοχρονιά του 1914 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιβατική πτήση αεροσκάφους στην ιστορία. Ο πιλότος Αντονι Τζάνους απογείωσε ένα Benoist XIV από το Σεντ Πίτερσμπουργκ της Φλόριντα και το προσγείωσε μισή ώρα αργότερα στην Τάμπα, κάπου 34 χιλιόμετρα δυτικότερα. Ο μοναδικός επιβάτης της πτήσης ήταν ο Εϊμπραχαμ Φιλ, τότε δήμαρχος του Σεντ Πίτερσμπουργκ. Στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν όταν προσγειώθηκε για να μάθουν πώς του φάνηκε το ταξίδι απάντησε: «Ηταν συναρπαστικό, αλλά μου φάνηκε ότι κράτησε πολύ»! Αναρωτιέται κανείς τι θα έλεγε 110 χρόνια αργότερα ο Φιλ αν μάθαινε ότι κάποιοι επιλέγουν να μπουν σ’ ένα αεροπλάνο και να βγουν σχεδόν 19 ώρες αργότερα, για να ταξιδέψουν από τη μία άκρη της Γης στην άλλη.

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια εμπορικής πτήσης μπορεί να είναι άτυπο και να μην έχει κατοχυρωθεί διεθνώς, ωστόσο φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Κι επειδή κάθε ρεκόρ πρέπει να πασπαλίζεται με ολίγη ίντριγκα, ακόμα και γι’ αυτό της μεγαλύτερης πτήσης υπάρχει διχογνωμία: Τι ακριβώς σημαίνει «μεγαλύτερη πτήση»; Η -πολλές φορές αυθαίρετη- αναφερόμενη ώρα αναχώρησης και άφιξης που βάζουν οι εταιρίες στις κάρτες επιβίβασης; Ή η πραγματική απόσταση που διανύθηκε, δηλαδή η προβολή της πτήσης στην επιφάνεια της γης; Σ’ αυτό οι ειδικοί δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη. Ούτε πρόκειται. Ο καθένας θα υποστηρίζει αυτό που τον συμφέρει καλύτερα. Για τις ανάγκες του κειμένου, εμείς ακολουθήσαμε τη δεύτερη μεταβλητή (τα χιλιόμετρα απόστασης δηλαδή), η οποία φαίνεται και πιο αντικειμενική.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης