Πώς βαθμολογούν φέτος οι ξένοι τουρίστες την Ελλάδα - Ξεχωρίζουν πολιτισμό και γαστρονομία

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία ανάλυση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουθριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για τη φήμη της Ελλάδας και της κάθε Περιφέρειας

Ο πολιτισμός και η γαστρονομία κερδίζουν πόντους στους τουρίστες της χώρας δημιουργώντας θετική φήμη για τον ελληνικό τουρισμό, με το επίπεδο ικανοποίησης των τουριστών στη χώρα μας να παραμένει υψηλότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα εκτιμούν πολύ το ανθρώπινο δυναμικό, δίνοντας εξαιρετική βαθμολογία, περί το 9,5/ 10 στο σύνολο της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, στο διαδίκτυο καταγράφεται αύξηση των συζητήσεων γύρω από τις υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο, ένα συνηθισμένο πλέον πρόβλημα στους μεσογειακούς προορισμούς καθώς, αφενός συνδέονται με πυρκαγιές και αφετέρου οδηγούν το κλείσιμο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία ανάλυση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για τη φήμη της Ελλάδας και της κάθε Περιφέρειας στα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες ταξιδίων κατά το β’ τρίμηνο του 2024, έως και τον Ιούνιο. Το ΙΝΣΕΤΕ, στο πλαίσιο παρακολούθησης της τουριστικής δραστηριότητας μέσα από διαφοροποιημένες πηγές, συνεργάζεται με την εταιρεία TCI Research (που πλέον αποτελεί τμήμα της εταιρείας MMGY) σχετικά με τη συλλογή big data για την Ελλάδα και ανταγωνιστικούς προορισμούς (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία) επιτρέποντας τη σύγκριση της συνολικής εικόνας της χώρας και της Αθήνας με τον ανταγωνισμό. Στα πλαίσια της ανάλυσης έχουν αξιολογηθεί, μεταξύ άλλων, 109 χιλ. σχόλια για αξιοθέατα και 69 χιλ. για εστιατόρια / bar στην Ελλάδα και 4,6 εκατ. και 8,8 εκατ. αντίστοιχα για ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για μπουρίνια σήμερα - Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Οι διάλογοι, τα μηνύματα, οι καλεσμένοι

Αλλάζουν όλα στη χρήση POS για εστίαση και delivery - Στο στόχαστρο τα «κόλπα» με τις ταμειακές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr