Χρηματιστήριο Αθηνών: Τρίτη σερί πτώση σημειώνει ο Γενικός Δείκτης

Κάτω από τις 1.460 μονάδεις κινείται η εγχώρια αγορά - Πού εντοπίζονται οι εγγύτερες στηρίξεις και αντιστάσεις

Με απώλειες για τρίτη διαδοχική ημέρα συνεδριάζει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επηρεάζεται από το παγκόσμιο μετοχικό sell off, με τους τραπεζικούς και τους τεχνολογικούς τίτλους να βρίσκονται στο στόχαστρο των πωλητών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης χάνει την στήριξη των 1.460 μονάδων και διαπραγματεύεται με απώλειες -0,57% στις 1.458,37 μονάδες. Το υψηλό ημέρας εντοπίζεται στις 1.461 μονάδες και το χαμηλό ημέρας στις 1.454,82 μονάδες. Πάνω από -2% υποχωρεί ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος βρίσκεται πλέον κάτω από τις 1.300 μονάδες. Στο -4% η Eurobank, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Σε κλοιό εισαγόμενων πιέσεων βρέθηκε το Χ.Α. λόγω των τραπεζικών ρευστοποιήσεων που έλαβαν χώρα στις ευρωαγορές (λόγω Deutsche Bank) και του «σφυροκοπήματος» που δέχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές στην Wall Street (λόγω Tesla και Alphabet). Σε συντονισμό με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα παραμείνει η εγχώρια αγορά, τονίζουν αναλυτές, με τη Metlen και την Eurobank στο επίκεντρο, ελέω αποτελεσμάτων και μερίσματος, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Στεριώτη, πιστοποιημένο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), «διαγραμματικά, ο ΓΔ έχει σημαντικές στηρίξεις στις 1.438 και 1.400 μονάδες, με τις αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 1.487 και 1.500 αντίστοιχα». Όπως αναφέρει ο ίδιος στο εβδομαδιαίο του σχόλιο για το Χρηματιστήριο: «Καθώς η διαδικασία επανάκτησης της εμπιστοσύνης των κωδικών λιανικής παραμένει επίπονη, όλοι μπορούν να αντιληφθούν τους κινδύνους που ενέχει η “ρηχότητα” της Αγοράς μας σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης της παγκόσμιας διάθεσης για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου.

Τα νέα που ανακοινώνουν οι ελληνικές εισηγμένες παραμένουν σε γενικές γραμμές ενθαρρυντικά αλλά όσο ο στόχος των 1.500 μονάδων του Γενικού Δείκτη δεν επανεπιτυγχάνεται, όλο και περισσότεροι αγοραστικοί θα θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να “πάνε ταμείο” μετά το εντυπωσιακό bull market της Λεωφόρου Αθηνών σε υψηλά 13 ετών».

«Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι πέραν του μεγάλου “comeback” των συστημικών Τραπεζών και τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της ελληνικής Οικονομίας από τους ξένους Οίκους αξιολόγησης, για την ώρα απουσιάζει ο σημαντικός εκείνος καταλύτης που θα μπορέσει να “πάρει πάνω του” την γενικευμένη συνέχιση της ανόδου», σημειώνει ο κ. Στεριώτης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εφιάλτης για 32χρονη στην Λιβαδειά - Την «απήγαγαν» τέσσερις άνδρες, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την βίασαν

Αυξάνονται οι παροχές για ενοίκιο, οικοσκευή και κοινόχρηστα σε ευάλωτους - Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα

Τραγικό δυστύχημα στην Τουρκία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε από γέφυρα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr