Κωστής Χατζηδάκης για δηλώσεις Ε1: Θα ολοκληρωθούν «ομαλά» και φέτος

Το 92% των φορολογουμένων έχει ήδη υποβάλει δήλωση - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παράτασης υποβολής μετά τις 31 Ιουλίου

«Ευθύνη μας είναι να εισπραχθούν οι φόροι» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, δείχνοντας έτσι πως το χρονοδιάγραμμα των 8 δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος από Ιούλιο, δεν θα αλλάξει.

Ωστόσο άφησε ανοικτό να υπάρξουν παρεμβάσεις που θα εξεταστούν απόψε το βράδυ. Όπως ανέφερε ο υπουργός «το 92% των δηλώσεων έχουν ήδη υποβληθεί» και «δεν είναι σκοπός μας να ταλαιπωρηθεί κανείς. Όπως ολοκληρώθηκαν ομαλά οι δηλώσεις πέσρι, θα ολοκληρωθούν ομαλά και φέτος».

Αν και στη φάση αυτή στο υπουργείο Οικονομικών τηρούν όλοι «σιγή ασυρμάτου» για το ποιες θα είναι τελικές αποφάσεις, η φράση αυτή του Κωστή Χατζηδάκη ότι «θα ολοκληρωθούν ομαλά» υποκρύπτει πιθανότατα σκέψεις να μην δοθεί μεν παράταση υποβολής στις αρχικές δηλώσεις πέραν της 31ης Ιουλίου (ως το μεσημέρι) αλλά να μην ενεργοποιηθούν αυτομάτως τα πρόστιμα από 1η Αυγούστου για όποιους υποβάλουν εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση Ε1 για διορθώσεις, είτε επειδή βγήκαν αργά τα στοιχεία των εισοδημάτων πολλών φορολογουμένων (μόλις προχθές τα claw back για γιατρούς κλπ) είτε την υποβάλουν όπως ήταν προσυμπληρωμένη προκειμένου για να μη δεχθούν πρόστιμο επειδή δεν υπέβαλαν μέσα τον Ιούλιο την αρχική δήλωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr