Νησιά Κέιμαν: Πώς έγιναν φορολογικός παράδεισος, πώς ανοίγει κανείς λογαριασμό

Νησιά Κέιμαν: Πώς έγιναν φορολογικός παράδεισος, πώς ανοίγει κανείς λογαριασμό

Υπό την σκέπη του Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς καμία φορολογία εισοδήματος ή περιουσίας, τα νησιά φιλοξενούν παραρτήματα των 43 από τις 50 μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη

STIM_Cayman-Islands-dollars-and-US-dollars-scaled-1-1280x855__1_
Είχε πέσει βαθιά η νύχτα της 7ης Φεβρουαρίου 1794 στη Μπόντεν Τάουν, τον μοναδικό οικισμό στο Γκραν Κέιμαν, το μεγαλύτερο από τα τρία νησιά Κέιμαν. Η καταιγίδα λυσσομανούσε και οι κάτοικοι είχαν κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια τους. Ξαφνικά, άκουσαν την καμπάνα της εκκλησίας να χτυπάει. Αυτό γινόταν σπάνια, μόνο σε μεγάλο κίνδυνο. Ο παρατηρητής, που πάντα υπήρχε στον κοντινό λόφο, έβλεπε ένα κονβόι από πλοία να πέφτει πάνω στους κοραλλιογενείς υφάλους, στα βόρεια του νησιού. Οι ύφαλοι έκοβαν σαν ξυράφι, τα πλοία έμπαζαν νερά κι άρχισαν να βυθίζονται.
Οι κάτοικοι, αψηφώντας την κακοκαιρία, ρίχτηκαν στις βάρκες για να σώσουν όσους μπορούσαν. Με την εμπειρία τους από τα νερά, κατάφεραν να σώσουν πολλούς. Όπως αποδείχτηκε, το κονβόι αποτελούνταν από βρετανικά εμπορικά πλοία. Και μέσα σ’ ένα απ’ αυτά, σύμφωνα με το θρύλο, ήταν ένας από τους γιους του βασιλιά Γεωργίου Γ’, ο οποίος φυσικά σώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης