ΑΠΕ: Στα αζήτητα τεράστιες ποσότητες πράσινης ενέργειας – Από 5 έως 6 γιγαβάτ θα περικοπούν το φθινόπωρο

ΑΠΕ: Στα αζήτητα τεράστιες ποσότητες πράσινης ενέργειας – Από 5 έως 6 γιγαβάτ θα περικοπούν το φθινόπωρο

Πετάχτηκαν 85 πράσινες γιγαβατώρες παρά την αυξημένη ζήτηση Ιούνιο – Ιούλιο - Πιο άμεσες οι επιπτώσεις στα φωτοβολταϊκά

CERO-fotovoltaika33
Ηχηρό καμπανάκι για το επίπεδο περικοπών ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα για το 2024 αλλά και το 2025 χτυπούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες στο συνέδριο της Solar Plaza σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Παντελή Μπίσκα το επίπεδο των περικοπών αναμένεται να φτάσει τα 5 GW έως 6 GW το φετινό Φθινόπωρο ενώ ένα χρόνο αργότερα δηλαδή την περίοδο από Σεπτέμβριο -Νοέμβριο του 2025 προβλέπεται να εκτιναχθούν στα 8 GW.

Η ραγδαία αύξηση του ποσοστού των περικοπών είναι αποτέλεσμα και της αυξημένης διείσδυσης των ηλιακών πάρκων στην αγορά αφού μέχρι τον Οκτώβριο του 2024 προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία νέα φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 1,5 γιγαβάτ και επιπλέον 2- 3 GW από το Νοέμβριο του 2024 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2025. Τα βαθύτερα πάντως αίτια αυτής της πρακτικής που δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό φαινόμενο, συνδέονται με την μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αλλά και την περιορισμένη χρήση των τεχνολογιών αποθήκευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης