Κώστας Δελαπόρτας: «Το ελληνικό ναυτιλιακό κάστρο κινδυνεύει να αποδυναμωθεί εκ των έσω»

Ο επικεφαλής της DryDel Shipping INC μιλά στο «business stories» και προειδοποιεί ότι η έλλειψη στελεχιακού δυναμικού και ειδικά αξιωματικών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των υπηρεσιών μας και προτείνει ως λύση την ίδρυση ναυτιλιακού πανεπιστημίου

Ο Κώστας Δελαπόρτας είναι δεύτερης γενιάς πλοιοκτήτης. Τον συνάντησα πριν από λίγες ημέρες στα καινούρια γραφεία της εταιρείας DryDel Shipping Inc στη Βούλα, μία εταιρεία που είναι ανάμεσα σε εκείνες που πρωταγωνιστούν στις ναυπηγήσεις. Αντίκρισα έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς της ελληνικής ναυτιλίας με σχέδια και όνειρα όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για τη γαλανόλευκη ναυτιλιακή βιομηχανία. Μετά την ενημέρωση για την εταιρεία που μου έκανε και χωρίς χρονοτριβή άρχισε η συνέντευξη.

Πρώτα θέματα που συζητήσαμε ήταν η ναυλαγορά ξηρού φορτίου, η πράσινη μετάβαση καθώς και τα σχέδια που έχει για την εταιρεία του. Οταν όμως ολοκλήρωσα την απομαγνητοφώνηση και ξανακοίταξα το κείμενο, αποφάσισα ότι έπρεπε να αρχίσω την παρουσίαση από το τέλος, από τη στιγμή που ο Κώστας Δελαπόρτας κατέθεσε τον προβληματισμό του για το μέλλον της ελληνόκτητης ναυτιλίας λόγω έλλειψης Ελλήνων ναυτικών, αλλά και στελεχών στα γραφεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ισραήλ - Χεζμπολάx - «Να σταματήσει αυτή η τρέλα», ζητά ο Τζουζέπ Μπορέλ

Κασσελάκης για Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία


Σπανούλης: Είμαι περήφανος για τα παιδιά, είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr