ΔΥΠΑ: Ερχονται προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης

ΔΥΠΑ: Ερχονται προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μέχρι τέλος του έτους με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και στην κορυφή βρίσκονται πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες

dypa
Σειρά νέων προγραμμάτων αναμένεται να ανοίξει το επόμενο εξάμηνο η ΔΥΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία υπηρεσιακά στοιχεία τον Ιούνιο, ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 812.958 άτομα και το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί διακαώς να έχει μειώσει δραστικά αυτό τον αριθμό μέχρι το τέλος του έτους.

Στα πλαίσια αυτά, η ΔΥΠΑ δρομολογεί ένα μπαράζ προγραμμάτων, αξιοποιώντας τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται ένα πλέγμα δράσεων κατάρτισης που θα εστιάζει σε θέματα πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 30.00 άνεργοι, η υλοποίησή του θα γίνει εξ αποστάσεων με διάρκεια 12 μηνών. Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και το πρόγραμμα κατάρτισης για τα πανεπιστήμια, ώστε οι νέοι να ενισχύσουν το προφίλ τους, να ενεργοποιηθούν ώστε να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα στηρίξει 25.000 άνεργους, οι οποίοι θα καταρτιστούν σε πανεπιστήμια. Το.. μοίρασμα των θέσεων περιλαμβάνει δράσεις εκπαίδευσης από πανεπιστήμια για 12.500 ανέργους και ψηφιακές δεξιότητες εξ αποστάσεως για ακόμη 12.500 εργαζόμενους.

Στη «βεντάλια» των προγραμμάτων που αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι τέλος τους έτους υπάρχει επίσης δράση για training στην τεχνητή νοημοσύνη για 10.000 ανέργους και εργαζόμενους εξ αποστάσεως και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 10.000 επαγγελματίες οδηγούς ανέργους. Η κατάρτιση θα γίνει δια ζώσης.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν

Βαριές ποινές κάθειρξης σε 12 δημόσιους λειτουργούς για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης