Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Διψήφια ποσοστά αύξησης στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία από Airbnb, Booking, Expedia, TripAdvisor

Τα επίσημα στοιχεία από τις τέσσερις πλατφόρμες παραπέμπουν σε ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στο +31,5% για το α’ 3μηνο του 2024 με ένα σύνολο 2,445 εκατ. διανυκτερεύσεων δίνοντας το στίγμα και για τη συνέχεια της σεζόν

Με διψήφια ποσοστά αύξησης ακολουθώντας τους ανοδικούς ρυθμούς που καταγράφονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη «τρέχει» φέτος η βραχυχρόνια μίσθωση στη χώρα μας, όπως προκύπτει με βάση την πλέον… επίσημη βούλα, αυτή των μεγάλων παικτών της αγοράς, Airbnb, Booking, Expedia Group και TripAdvisor.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέχουν στην Κομισιόν και την Eurostat οι τέσσερις μεγάλες γνωστές πλατφόρμες, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024, καταγράφηκαν συνολικά 123,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στις αγορές της Ε.Ε., σημειώνοντας αύξηση 28,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Ειδικά για τη χώρα μας τα επίσημα στοιχεία από τις τέσσερις πλατφόρμες παραπέμπουν σε ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου, στο +31,5% για το πρώτο τρίμηνο του 2024 με ένα σύνολο 2,445 εκατ. διανυκτερεύσεων δίνοντας το στίγμα και για τη συνέχεια της σεζόν.

Οι τέσσερις πλατφόρμες παρέχουν τις πληροφορίες με βάση τις κρατήσεις που λαμβάνουν σε συνέχεια και της σχετικής συμφωνίας που υπάρχει ήδη από το 2020 με την Κομισιόν. «Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2024 που ελήφθησαν από τις πλατφόρμες δείχνουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» σχολιάζεται σχετικά, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται, στην όγδοη θέση μεταξύ των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών αγορών με πιο μπροστά την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση σε Πετριές και Κριεζά

Πρώην στρατιωτικός κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδερφή του με μαχαίρι και το πέταξε στην πλάτη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr