Οι διακοπές (μας), οι υποκλοπές και οι ευθύνες, οι ξένοι αγοραστές στο Ελληνικό, οι μπίζνες του Giannis και το στέγαστρο του Καλατράβα

Χαίρετε, κατ’ αρχήν να σας ευχηθούμε καλές διακοπές, καλό καλοκαίρι και να ελπίζουμε, με υγεία, να τα πούμε μετά τον 15Αύγουστο

Άλλωστε, το θέμα είναι να γράφεις κάτι ενδιαφέρον και όχι απλά… για να γράφεις, οπότε αυτές τις ημέρες ας μας επιτρέψετε ολίγη ξεκούραση κι ανάκτηση δυνάμεων.

Υποκλοπές

-Λοιπόν το θέμα της ημέρας (χθες) ήταν το πόρισμα της Εισαγγελίας του Α.Π. για τις υποκλοπές. Σύμφωνα με αυτό υπήρξαν υποκλοπές από ιδιώτες και όχι από κρατικές υπηρεσίες, όσες έγιναν -σύμφωνα με το πόρισμα- από τις κρατικές υπηρεσίες έγιναν νόμιμα. Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι σε μια Δημοκρατία οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστές, τελεία και παύλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας δεν μπορεί να τις κρίνει αρνητικά αν νομίζει ή και θετικά. Όλοι μπορεί να τις κρίνουν και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί, τα κόμματα, οι φορείς, τα media. Αλλά πάντως στον πολιτισμένο κόσμο πορευόμαστε με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στο τέλος, αλλιώς… πάμε σε ζούγκλα. Αφήνοντας στην πάντα όμως τη δικαστική απόφαση, να πούμε ότι η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια μαύρη σελίδα για τη χώρα, τη Δημοκρατία και φυσικά την (όποια) κυβέρνηση έγινε επί των ημερών της, κάτι τέτοιο. Πιο μέσα, πιο έξω, ή στις παρυφές υπάρχουν ευθύνες και αυτές πάντως ανελήφθησαν με την παραίτηση του Δημητριάδη από τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και την απομάκρυνση του επικεφαλής της ΕΥΠ. Θα έλεγα και ακόμα παραπέρα, αν η κοινή γνώμη χρέωνε το σκάνδαλο των υποκλοπών στον ίδιο τον πρωθυπουργό, είχε την ευκαιρία να τον καταψηφίσει μερικούς μήνες μετά. Οι εκλογές βεβαίως δεν λειτουργούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά τελικά αν η Δικαιοσύνη και οι κάλπες δεν σε καταδικάζουν απλά το θέμα τελειώνει εκεί. Και φροντίζει το κράτος να μην ξανασυμβεί. Προσωπικά, όταν η υπόθεση τελεσιδικήσει και αποφανθεί η Δικαιοσύνη ποιοι αποπειράθηκαν να με ακούσουν ή με άκουγαν μέσω του Predator, θα κινηθώ νομικά εναντίον τους. Αυτό γιατί με ρωτάει (ως… προσωπικότης που είμαι!) ο ΣΥΡΙΖΑ.

MVP και στις business o Αντετοκούνμπο

-Μπορεί η πίκρα από τη χθεσινή ήττα της Εθνικής Μπάσκετ από την Ισπανία στο Παρίσι να είναι έντονη, ωστόσο η «επέλαση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις business δεν σταματάει με… τίποτα. Έτσι, αν και ο ίδιος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για την (δύσκολη πλέον) πρόκριση της Εθνικής, εδώ στην Ελλάδα η… τύχη του δουλεύει. Όπως έμαθα, χθες άλλη μια εταιρεία ήρθε να προστεθεί στο επενδυτικό «παλμαρέ» του. Πρόκειται για την «GTS Development Group Α.Ε.», που συστάθηκε με μετοχικό κεφάλαιο 400.000 ευρώ και με έδρα στο Μαρούσι. Σκοπός της είναι οι «υπηρεσίες και δραστηριότητες εταιρειών χαρτοφυλακίου (Holding), καθώς και οι «υπηρεσίες αλλοδαπών εταιρειών που συμμετέχουν σε ημεδαπές εταιρείες». Ιδρυτές και μέτοχοι της νέας εταιρείας είναι οι κυπριακές «Greek Freak Investments Ltd» που κατέβαλε 320.000 ευρώ (ποσοστό συμμετοχής 80% στην εταιρεία) και η «Antetokounbros Limited» που κατέβαλε 80.000 ευρώ (ποσοστό 20% στην εταιρεία). Και οι δύο κυπριακές εκπροσωπούνται από τον στενό συνεργάτη του Γιάννη και σε άλλες επιχειρήσεις του, Γεώργιο Πάνου. Να προσθέσω ότι η «GTS Development Group Α.Ε.», θα διοικείται από μονομελές Διοικητικό Όργανο (Σύμβουλος – Διαχειριστής), θέση στην οποία ορίστηκε η Μαριάνθη Μυλωνά. Τώρα, εάν θα «μαζευτούν» στη νέα εταιρεία οι υφιστάμενες εν Ελλάδι επενδύσεις του Γιάννη και των αδελφών του, όπως για παράδειγμα, η συμμετοχή με 10% στη Hellenic Wineries των αδελφών Γεωργιάδη (που έχει εξαγοράσει την «Μπουτάρης», το μεταλλικό νερό Ιόλη κ.ά.) ή και άλλες που έρχονται, μένει να φανεί…

Άρχισαν να εμφανίζονται ξένοι αγοραστές για τα σπίτια του Ελληνικού

-Μεγάλη καμπάνια σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού «τρέχει» εσχάτως για το project του Ελληνικού η LAMDA με στόχο τη διεθνοποίηση του project και την προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό για τα σπίτια που σχεδιάζονται εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας το ‘’The Ellinikon’’ έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Το Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Άμστερνταμ, η Κωνσταντινούπολη και το Χονγκ Κονγκ είναι μόνο μερικοί από τους βασικούς πρώτους σταθμούς σε αυτό το εγχείρημα, ενώ έως το τέλος του έτους, με βάση τον προγραμματισμό, θα φτάσει και στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ. Ακριβώς αυτή η προβολή έχει αυξήσει και τους ξένους αγοραστές για τα σπίτια, σύμφωνα με τους επιτελείς της LAMDA Development: Είναι ενδεικτικό ότι σε συνέχεια και της διεθνούς καμπάνιας που ξεκίνησε τον Μάρτιο και ενισχύεται τώρα για τη νέα οικιστική γειτονιά του Little Athens, το ποσοστό των ξένων που έχουν κλείσει συμφωνίες κρατήσεων έχει ανέβει στο 30%. Συνολικά, στη γειτονιά του Little Athens έχουν βγει περίπου 350 διαμερίσματα στην αγορά (από το τέλος του 2023 και μετά), έχουν κλείσει συμφωνίες με κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές για κοντά στα 210 διαμερίσματα ή περίπου 60% και από αυτά το 30% αφορούν ξένους αγοραστές (εκ των οποίων κι ένα μεγάλο ποσοστό από τις ΗΠΑ). Το αντίστοιχο ποσοστό για τις κατοικίες του παραλιακού μετώπου που είχαν βγει στην αγορά πρώτες, προ διετίας, αγοράστηκαν στην πλειονότητά τους από Ελληνες και σε ποσοστό μόλις 5 από ξένους.

Διαγωνισμός για το στέγαστρο Καλατράβα

-Από Σεπτέμβριο μου λένε θα είναι σχετικά ώριμες οι συνθήκες για να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την πλήρη και οριστική αποκατάσταση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και στο ποδηλατοδρόμιο. Το γήπεδο έγινε λειτουργικό με συνεργασία ΟΑΚΑ, ΤΕΕ και ΤΑΙΠΕΔ που ολοκλήρωσαν την αποξήλωση της στέγης που έφερε το μεγάλο βάρος. Με την ευκαιρία σημειώστε πως μόλις πριν από λίγες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την Τομή (όμιλος ΙΝΤΡΑΚΑΤ) προσωρινό ανάδοχο για την αναβάθμιση των εξωτερικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Η Gucci «μεγαλώνει»

-Η Gucci ανήκει χρόνια τώρα στις διάσημες φίρμες του εξωτερικού που διαθέτουν ισχυρή παρουσία στη χώρα μας. Κάτι λογικό καθώς, όπως φαίνεται από τις οικονομικές επιδόσεις, τα πάνε μια χαρά. Όπως μαθαίνω μάλιστα, ο εν Ελλάδι βραχίονας του εμβληματικού ιταλικού brand μόδας διαρκώς επεκτείνεται. Μέχρι πριν από λίγους μήνες διέθετε τρία καταστήματα και συγκεκριμένα το κεντρικό στην Πανεπιστημίου 3-5, καθώς και δύο στη Μύκονο (το ένα εξ αυτών στη φημισμένη Ψαρού). Πρόσφατα άνοιξε όμως ένα ακόμη ιδιαίτερα εντυπωσιακό κατάστημα στη «νεοαφιχθείσα» Astir Marina, δηλαδή τη luxury μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, δίπλα σε αντίστοιχες φίρμες όπως Dior, Loro Piana κ.ά. Επιπλέον, πρόσφατα έλαβε και το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για την επέκταση του καταστήματος στην Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων ενέκρινε την υποβληθείσα μελέτη συνένωσης του υπάρχοντος εμπορικού καταστήματος Gucci με το όμορο, με εκτέλεση εργασιών, επί της οδού Πανεπιστημίου 3-5 στο ισόγειο του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟ ως μνημείο κτιρίου στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 3-5-7 και Βουκουρεστίου 8-10. Η αίτηση είχε υποβληθεί από την εγχώρια θυγατρική του ιταλικού οίκου “Luxury Goods Greece”, που μισθώνει το κατάστημα, καθώς «οι προτεινόμενες επεμβάσεις αφορούν σε αντικατάσταση νεότερων κατασκευών, είναι περιορισμένης κλίμακας, αναστρέψιμες και δεν αλλοιώνουν κτηριολογικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του μνημείου». Βεβαίως, υπάρχουν και όροι όπως ότι οι εργασίες πρέπει να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις καθώς και άδειες άλλων Αρχών, αλλά και να «προσκομιστεί λεπτομέρεια της κατασκευής του δαπέδου για την αποκατάσταση της οπής στη θέση της κλίμακας». Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της “Luxury Goods Greece” που αφορούν το… μακρινό πλέον 2022, ο τζίρος της εκτοξεύθηκε κατά 93% στα 19,1 εκατ. ευρώ έναντι 9,88 εκατ. ευρώ το 2021, λόγω της επιστροφής στην κανονικότητα από την περιπέτεια της πανδημίας, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 549.034 ευρώ έναντι 182.715 ευρώ του 2021. «Πλούσιο» ήταν και το μέρισμα που αποφασίστηκε πέρυσι, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

Τέλος μιας εποχής

-Αυτές τις ημέρες στη Βουλή κλείνει ίσως ένας από τους σημαντικούς κύκλους της Ελλάδας των μνημονίων. Στην κορυφή των μνημονιακών συγκρούσεων βρέθηκε το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο τερματίζει τον βίο του, απορροφούμενο από το Υπερταμείο. Αμηχανία ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν κρίνουμε από τις χαλαρές ερωτήσεις που υπέβαλαν στη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Εναν μίνι απολογισμό έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Π. Σταμπουλίδης για τη συνεισφορά του ΤΑΙΠΕΔ στη χώρα, αναφέροντας πως περισσότερα από 15 δισ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία, 20.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν και φυσικά τώρα πια έχει αναπτυχθεί μια διαφορετική οικονομική δραστηριότητα γύρω από τις αποκρατικοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν.

Η UNIBIOS, η εξαγορά στην Κεντρική Ευρώπη και τα μεγάλα σχέδια

-Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εκτός από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, έχουμε και τη «μικρή» εξειδικευμένη στα νερά, εταιρεία UNIBIOS (πρώην ΒΙΟΣΩΛ). Η μετοχή της UNIBIOS καταγράφει άνοδο +18,65% μέσα στον Ιούλιο, ακόμη και χθες σημείωσε άνοδο 2,41% κοντά στο 1,5 ευρώ, όταν πέρυσι τέτοια εποχή έβλεπε το 1 ευρώ από μακριά. Όλα αυτά βέβαια γίνονται με εξαιρετικά χαμηλή αξία και όγκο συναλλαγών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Unibios, Αντώνη Σβορώνο και τα όσα είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων, η Unibios επιδιώκει να ολοκληρώσει μια εξαγορά εταιρείας του κλάδου στην Κεντρική Ευρώπη, ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία της σε μια σειρά ευρωπαϊκών αγορών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο μέτωπο της έρευνας και της ανάπτυξης (R&D) και επιδιώκει να λάβει από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών ευρωπαϊκή πατέντα για τον τομέα της διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων. Η εταιρεία αξίζει 130 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο, που δεν τα λες και λίγα, καθώς στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 5,19 εκατ. και συνολικά καθαρά κέρδη μετά από φόρους 53.000 ευρώ.

Βιαστικοί πωλητές, μετρημένοι αγοραστές

-Βιαστικοί πωλητές -που θέλουν να κλειδώσουν τα κέρδη τους για να φύγουν διακοπές- και μετρημένοι αγοραστές, που μπορούν να περιμένουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Από τα 85 εκατ. ευρώ της χθεσινής αξίας συναλλαγών, τα 17,8 εκατ. ευρώ ήταν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στα πλαίσια του window dressing για σήμερα που είναι τελευταία μέρα του Ιουλίου αλλά και του επταμήνου. Οι τράπεζες υποφέρουν από την επιτυχία τους. Προσφέρονται για την καταγραφή μεγάλων αποδόσεων και είναι εύκολα ρευστοποιήσιμες. Ακόμη και σήμερα μετά από 6 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ο Τραπεζικός Δείκτης γράφει κέρδη +5,3% για τον μήνα Ιούλιο. Όλοι κερδίζουν. Η Eurobank ανακοινώνει σήμερα τα κέρδη 6μήνου αλλά και το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης για την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η μετοχή της ξεχώρισε με άνοδο +0,98% στα 2,07 ευρώ. Αντιθέτως η Piraeus, που επίσης ανακοινώνει αποτελέσματα, έκλεισε με -0,26% στα 3,768 ευρώ. Η εντελώς αδιάφορη Εθνική που περιμένει με αγωνία το Φθινόπωρο υποχώρησε στα 8,002 ευρώ με -1,16%. Ο ΟΤΕ είναι προφανές ότι έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων χαρτοφυλακίων γιατί όχι μόνον ανεβαίνει διαρκώς, αλλά και με μεγάλο τζίρο. Χθες σημείωσε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 15,23 ευρώ, με άνοδο +1,2%.

«Tσουχτερή» η ταμπέλα…

-Αρκετό καιρό μετά τη μετεξέλιξη και αναβάθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ήρθε η ώρα να αλλάξει και η ταμπέλα στο κτίριο της Αρχής επί της οδού Πειραιώς. Έτσι, υπήρξε αίτημα του Γραφείου Επικοινωνίας της ΡΑΑΕΥ για έγκριση δαπάνης που αφορά σε κατασκευή και τοποθέτηση ταμπέλας με το νέο λογότυπο της Αρχής στον εξωτερικό χώρο. Όπως εξηγείται μάλιστα, «η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, λόγω της επέκτασης των αρμοδιοτήτων της στους νέους τομείς Αποβλήτων και Υδάτων και κατόπιν σχετικής απόφασης της Ολομέλειας της Αρχής απέκτησε νέο λογότυπο. Για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των πολιτών και των εταιρειών των τομέων Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων που επιθυμούν να επισκεφτούν την Αρχή είναι αναγκαίο στο κτήριό της και σε κατάλληλο σημείο (υψηλό - 4ο/5ο όροφο) να υπάρχει ευκρινής επιγραφή/ταμπέλα σε συνδυασμό και με αυτοκόλλητες ειδικές μεμβράνες με σχέδιο που θα τοποθετηθούν σε τζάμια πλησίον της εν λόγω επιγραφής». Πρόσφατα λοιπόν, εγκρίθηκε η δαπάνη που αφορά σε κατασκευή και τοποθέτηση ταμπέλας με το νέο λογότυπο της Αρχής στον εξωτερικό χώρο, ύψους 6.500 ευρώ και πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24% (1.560 ευρώ), ο συνολικός «λογαριασμός» θα φτάσει τις 8.060 ευρώ. «Tσουχτερή» η ταμπέλα…

Τα φιλόδοξα σχέδια της ΜΕD

-Η εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΝ.Α. PLUS) εταιρεία MED, ανακοίνωσε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την απορρόφηση των εταιρειών Όνυξ, Green Hope και Αγάνωρ. Η πραγματική είδηση ωστόσο ξεκινά μετά την ανακοίνωση. Οι τρεις συγκεκριμένες εταιρείες έχουν στην ιδιοκτησία τους 620 στρέμματα στην πιο προνομιακή περιοχή της Χαλκιδικής, που εφάπτεται με το συγκρότημα Sani Resort. Εκεί λοιπόν έχει σχεδιαστεί μια επένδυση 135 εκατ. ευρώ για την κατασκευή δύο πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων (600 κλίνες και 50 βίλες), ειδικές εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ υψηλού επιπέδου, κοιτώνες για το προσωπικό κ.λπ. Το σχέδιο έχει 3 πηγές χρηματοδότησης: Την Τρ. Πειραιώς, το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και τελικά μια μεγάλη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει τη -νέα πλέον- MED στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Η Γερμανία ζει το δικό της δράμα

-Από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και μετά, η γερμανική οικονομία εμφάνισε 5 τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης σε σύνολο 9 τριμήνων. Χθες ανακοινώθηκε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά +2,5%, ενώ το ΑΕΠ της Γερμανίας συρρικνώθηκε για μία ακόμη φορά -0,1%. Η περιβόητη λοκομοτίβα της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζει συμπτώματα στασιμοπληθωρισμού, ενώ η άλλη «βαριά μηχανή» της Ευρώπης, η Γαλλία, βυθίζεται στα χρέη και τα ελλείμματα. Προς το παρόν χρειάζεσαι 1,08 δολάρια για να αγοράσεις 1 ευρώ, αλλά αυτή η ισορροπία μοιάζει ιδιαιτέρως εύθραυστη, ειδικά αν διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά των επιτοκίων της FED από τα επιτόκια της ΕΚΤ.

Το κόλπο της FED για να φαίνονται καλύτεροι οι ισολογισμοί των Τραπεζών

-Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, FED, διατηρεί έναν μηχανισμό έκτακτης φθηνής χρηματοδότησης των τραπεζών που παρακάμπτει τα υψηλά επιτόκια που διατηρεί στο δολάριο. Το ονομάζει Bank Term Funding Program (BTFP) και επιτρέπει στις τράπεζες να δανείζονται βάζοντας ως ενέχυρο ομόλογα στην ονομαστική τους αξία και όχι στην τρέχουσα αγοραία αξία. Έτσι, οι ισολογισμοί των τραπεζών φαίνονται ισχυρότεροι. Το σύστημα είναι απλό: Οι τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τίτλους υψηλής ποιότητας (π.χ. αμερικανικά κρατικά ομόλογα), ως εγγύηση για δάνεια από τη Federal Reserve, ακόμη και αν αυτοί οι τίτλοι έχουν χάσει αξία λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Η FED, με τη σειρά της, αποτιμά αυτούς τους τίτλους στο άρτιο, επιτρέποντας στις τράπεζες να δανειστούν περισσότερα από ό, τι θα δανείζονταν αν οι τίτλοι αποτιμούνταν σε τιμές αγοράς. Με τον τρόπο αυτό, οι τράπεζες δεν χρειάζεται να πουλήσουν τα ομόλογα τους με ζημιά που θα έβλαπτε τους ισολογισμούς τους και τους δείκτες εποπτικών κεφαλαίων. Αφού δανείζονται στην ονομαστική αξία των ομολόγων, οι τράπεζες διατηρούν ρευστότητα χωρίς να γράφουν ζημίες στα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε. Τα ομόλογα εξακολουθούν να επιβαρύνονται με μη πραγματοποιηθείσες ζημίες. Το σύστημα BTFP υποστηρίζει μόνο προσωρινά τη ρευστότητα και τη σταθερότητα των τραπεζών. Συμπέρασμα: η αναφερόμενη χρηματοοικονομική θέση ορισμένων τραπεζών ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την τρέχουσα αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού τους.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr