Οι Αμπάνι ξόδεψαν εκατομμύρια – Με 6 συμβουλές μπορείτε να κάνετε εκπληκτικό γάμο με πολύ λιγότερα χρήματα

Ο πλούσιος γάμος του Ανάντ Αμπάνι και της Ράντικα Μέρτσαντ είναι το πιο hot θέμα των ημερών – Όλοι αναρωτιούνται πώς μπορούν να έχουν έναν πολυτελή και εντυπωσιακό γάμο σαν αυτόν με μικρότερο προϋπολογισμό

Ο πολυσυζητημένος γάμος του Ανάντ Αμπάνι και της Ράντικα Μέρτσαντ, πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες εντυπωσιακών εορτασμών που προηγήθηκαν.

Ο Αμπάνι είναι ο νεότερος γιος του δισεκατομμυριούχου Μουκές Αμπάνι, προέδρου του ινδικού ομίλου Reliance Industries. Το συνολικό κόστος του γάμου εκτιμάται από 132 έως 156 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το BBC, αν και οι ίδιες οι οικογένειες δεν έχουν αποκαλύψει στοιχεία.

Οι εορτασμοί περιλάμβαναν μια τριήμερη εκδήλωση πριν από τον γάμο, στην πατρίδα της οικογένειας, το Τζαμναγκάρ στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, με 1.200 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta και ο σταρ του Μπόλιγουντ, Σαχ Ρουχ Καν.

Ακολούθησε μια πολυτελής κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και ακόμη περισσότεροι εορτασμοί τον Ιούλιο πριν τη μεγάλη ημέρα.

Η Καρίσμα Μανβάνι, σχεδιάστρια πολυτελών γάμων στο Λονδίνο που συνεργάζεται με πλούσιες οικογένειες, δήλωσε στο CNBC Make It ότι οι πελάτες της συνήθως ξοδεύουν «μεταξύ 258.600 και 1,29 εκατομμύρια δολάρια για τις γαμήλιες εκδηλώσεις».

Εν τω μεταξύ, η Πρία Σουγκλάνι, η ιδρύτρια της εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων και γάμων Pristine Events, δήλωσε στο CNBC Make It ότι η πελατεία της τείνει να δαπανά μεταξύ 52.000 και 168.688 δολαρίων.

«Ένας όμορφος γάμος όμως, δεν χρειάζεται να είναι ακριβός. Υπάρχουν τρόποι να οργανώσετε κάτι εντυπωσιακό με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό», σύμφωνα με τις Μανβάνι και Σουγκλάνι.

Μοιράστηκαν έξι συμβουλές για το πώς να διοργανώσετε έναν πολυτελή γάμο χωρίς να ξοδέψετε τεράστια ποσά.

1. Διαλέξτε τα 5 πιο σημαντικά πράγματα
Η Σουγκλάνι προτείνει να επιλέγετε «την ποιότητα αντί της ποσότητας», πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε προτεραιότητες σε αυτά για τα οποία θέλετε να ξοδέψετε τα περισσότερα χρήματα αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

«Λέω πάντα στα ζευγάρια, διαλέξτε τα πέντε μη διαπραγματεύσιμα, οπότε διαλέξτε τα πέντε πράγματα που σημαίνουν τα περισσότερα για εσάς στους γάμους», δήλωσε η Σουγκλάνι.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε τα πράγματα που έχετε εκτιμήσει περισσότερο στους γάμους στο παρελθόν, όπως το φαγητό, τα ποτά, η μουσική ή η διασκέδαση.

«Ξοδέψτε τα περισσότερα χρήματά σας σε αυτά, ώστε να μπορείτε να έχετε έναν πραγματικά καλό εξατομικευμένο γάμο και τα πράγματα που έχετε κλείσει να είναι πραγματικά καλής ποιότητας», είπε.

«Είναι καλύτερο να κάνετε έναν γάμο έτσι, παρά να προσπαθείτε να χωρέσετε τα πάντα και να έχετε επιλέξει απλώς τη φθηνότερη επιλογή για όλα και μετά να νιώθετε λίγο ουδέτερα».

2. Βελτιώστε τη λίστα καλεσμένων
Είναι δελεαστικό να καλέσετε όλους τους γνωστούς σας σε έναν γάμο, αλλά ο η βελτίωση της λίστας καλεσμένων θα μειώσει το κόστος και θα σας επιτρέψει να ξοδέψετε περισσότερα σε άλλους τομείς.

«Προσπαθήστε να έχετε ανθρώπους που πραγματικά θέλετε εκεί και ανθρώπους που θα σας λείψουν αν δεν τους δείτε στην πίστα εκείνο το βράδυ», δήλωσε η Μανβάνι. «Κάθε καλεσμένος αυξάνει το κόστος».

«Οι άνθρωποι έχουν πλέον μια λίστα καλεσμένων 200 ατόμων, ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να τα δώσουν όλα σε άλλα πράγματα που δεν θα είχαν πριν, αν είχαν 500 άτομα», είπε η Σουγκλάνι.

3. DIY (Do it yourself)
Η Σουγκλάνι προτείνει να είστε έξυπνοι όταν πρόκειται για τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το «να φτιάχνετε πράγματα μόνοι σας στο σπίτι».

«Αυτές τις μέρες μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας γραφικό υλικό και να το εκτυπώσετε», εξήγησε.

Το ζευγάρι Βανέσα Ακόστα και Σαμ Ρόμπερτς προχώρησε ακόμη περισσότερο, διοργανώνοντας τον γάμο τους στην αυλή τους με προϋπολογισμό 3.000 δολάρια.

«Τα κάναμε όλα μόνοι μας», δήλωσε προηγουμένως η Ακόστα στο CNBC Make It. «Μεταχειριστήκαμε το πουκάμισο του συζύγου μου, χρησιμοποίησε τα πολύ ωραία του παπούτσια που είχε ήδη στην κατοχή του. Εγώ έφτιαξα το φόρεμά μου και πήρα τα υφάσματα από το εμπόριο και έφτιαξα το πέπλο μου».

4. Κάνετε τον γάμο σας καθημερινή
Η Μανβάνι συμβουλεύει τα ζευγάρια να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα με τις ημερομηνίες του γάμου τους, προκειμένου να εξοικονομήσουν σοβαρά χρήματα.

«Εξετάστε το ενδεχόμενο γάμου σε μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα. Μην επιλέγετε το Σαββατοκύριακο, επειδή θα είναι πολύ πιο ακριβά. Οι προμηθευτές θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ζήτηση. Έτσι, κανείς δεν είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί και να σας δώσει μια καλή συμφωνία», είπε.

«Αλλά αν πρόκειται για καθημερινές, οι προμηθευτές είναι ελεύθεροι εκείνη την ημέρα. Θα σας έδιναν ευχαρίστως μια καλή συμφωνία που θα σας εξυπηρετούσε. Έτσι, τότε θα βρείτε τους καλύτερους προμηθευτές, και θα πάρετε τον χώρο που θέλετε σε λογική τιμή».

5. Διοργανώστε κάποιες εκδηλώσεις στο σπίτι
«Αν σχεδιάζετε διάφορες προγαμιαίες εκδηλώσεις όπως η οικογένεια Αμπάνι, η διοργάνωσή τους στο σπίτι είναι μια πολύ καλή κίνηση», σύμφωνα με την Μανβάνι.

«Κάντε το στον κήπο σας αντί να κάνετε μια ολόκληρη εκδήλωση, επειδή κάθε φορά που νοικιάζετε έναν χώρο, υπάρχουν ελάχιστες δαπάνες. Αν ο χώρος για παράδειγμα μπορεί να φιλοξενήσει 100 καλεσμένους, θα καταλήξετε να προσκαλέσετε 100 καλεσμένους», είπε.

«Αν όμως το κάνετε στο σπίτι σας και μπορείτε να φιλοξενήσετε μόνο 25 καλεσμένους, θα μείνετε σε αυτή τη λίστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr