«Εκδοτική Βορείου Ελλάδος»: Μια δεκαετία μετά την πτώχευση, στο σφυρί τα βιομηχανικά ακίνητα στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

«Εκδοτική Βορείου Ελλάδος»: Μια δεκαετία μετά την πτώχευση, στο σφυρί τα βιομηχανικά ακίνητα στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

Οι πλειστηριασμοί έχουν οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου με συνολική τιμή εκκίνησης για τα δύο συγκροτήματα 2.383.000 ευρώ-Πώς ξεκίνησε και πώς κατέρρευσε η εταιρεία που εξέδιδε τον «Αγγελιοφόρο»

ΕΚΔΟΤΙΚΗ-Β_-ΕΛΛΑΔΟΣ-2
Ξεκίνησε την πορεία της στα μέσα της δεκαετίας του ’90, μετά την κατάρρευση του ιστορικού συγκροτήματος της «Μακεδονίας» της οικογένειας Βελλίδη, με προφανή στόχο να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε αυτό στην εκδοτική αγορά της Β. Ελλάδας.

Η αφετηρία μάλιστα έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αν ληφθεί υπόψη ότι σε αυτό επιχειρηματικό εγχείρημα ένωσαν τις δυνάμεις τους πανίσχυρα ονόματα της εποχής, όπως ο μεγαλοβιομήχανος Αλέξανδρος Μπακατσέλος, που ήλεγχε, μεταξύ άλλων, την Pyramis Μεταλλουργία, ως εκδότης, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και η «Πήγασος» του Γ. Μπόμπολα.

Έτσι, η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.», που συστάθηκε το Νοέμβριο του 1996, προχώρησε στο λανσάρισμα μιας νέας εφημερίδας, του Αγγελιοφόρου.

Αν και είχε ξεκινήσει ως εφημερίδα μικρών αγγελιών, από το 1996 αναβαθμίστηκε σε καθημερινή πολιτική και ποικίλης ύλης εφημερίδα που διέθετε και κυριακάτικη έκδοση, τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής.

Κλείσιμο
Για αρκετά χρόνια ο Αγγελιοφόρος ήταν η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Β. Ελλάδας. Στην πορεία η επιχείρηση άρχισε να γράφει ζημιές οδηγώντας σε κύκλο δανειοδοτήσεων. Τα πρώτα «σύννεφα» φάνηκαν ήδη από το 2013, όταν ανεστάλη η καθημερινή έκδοση και διατηρήθηκε η κυριακάτικη και το portal. Γεγονός που έφερε δραστική μείωση του προσωπικού.

Τα προβλήματα όπως συνεχίστηκαν και εντάθηκαν. Έτσι, από τις αρχές του 2015 και για αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι. Τελικά, το φθινόπωρο του 2015 ανακοινώθηκε ότι η εφημερίδα κλείνει και η εταιρεία οδεύει σε πτώχευση.

Το τελευταίο φύλλο του Αγγελιοφόρου κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 2015 και η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος κηρύχθηκε σε πτώχευση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 15 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, με τα χρέη της προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές να ξεπερνούν τα 27 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζομένους έφταναν τα 3,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης