Φορολογικές δηλώσεις: Διορία μέχρι αύριο, Παρασκευή - Παρατείνεται η έκπτωση του 3%

Φορολογικές δηλώσεις: Διορία μέχρι αύριο, Παρασκευή - Παρατείνεται η έκπτωση του 3%

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για την υποβολή τους

forologikes
Με την προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να λήγει σε ένα 24ωρο, μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λογιστές και φοροτεχνικοί τρέχουν να προλάβουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα τις εναπομείνασες δηλώσεις εισοδήματος.

Η παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής, είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και μέχρι τις 9 Αυγούστου για τα νομικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπολείπονται περίπου 250.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34bbfey19m9)

Παρατείνεται η έκπτωση του 3%

Κλείσιμο
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος μέχρι τη νέα προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως και την Παρασκευή 2 Αυγούστου, θα κερδίσουν την έκπτωση 3%, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

«Υπάρχει μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής με την έκπτωση φόρου του 3%. Ενώ η έκπτωση ήταν να ίσχυε μέχρι 31 Ιουλίου, αυτό πήρε μια μικρή παράταση μέχρι αύριο. Όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο, θα δουν το 3%», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο φοροτεχνικός Ευστάθιος Βελισσαράκος.

Φέτος, οι επιστροφές του φόρου θα γίνουν άμεσα, ενώ όσοι κληθούν να πληρώσουν, μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε 8 δόσεις. Οι φορολογούμενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις αλλά και με την πάγια ρύθμιση σε 24 έντοκες δόσεις.

«Να διευκρινίσουμε ότι όσοι συμμετέχουν σε εταιρείες έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. Εκεί δεν έχουν την έκπτωση του 3%».  

Ειδήσεις σήμερα:

Σπαραγμός στην κηδεία της 12χρονης και του 44χρονου πατέρα της που σκοτώθηκαν στο τροχαίο της Μεσσηνίας

Ο 51χρονος Τούρκος με το χέρι στην τσέπη και χωρίς εξοπλισμό που πήρε ασημένιο στη σκοποβολή - Bίντεο και φωτογραφίες


Ασκήθηκε δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με τα 3 νεκρά παιδιά στο Σάουθπορτ της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης