ΔΕΗ: Με έκπτωση 53% το πράσινο τιμολόγιο Αυγούστου – Στα 16,391 λεπτά η κιλοβατώρα

Αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις επιδοτήσεις - Με αυτές, η τελική τιμή για τον καταναλωτή θα πέσει ακόμα και κάτω από τα 15 σεντς - Το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστές οι χρεώσεις από το σύνολο των προμηθευτών

Στα 16,391 σεντς ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται το «πράσινο» τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο που ανακοινώθηκε σήμερα, έναντι 13,557 σεντς τον Ιούλιο.

Η τιμή αυτή ισχύει για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα ενώ για την υπερβάλλουσα κατανάλωση η χρέωση είναι 16,955 σεντς ανά κιλοβατώρα, από 14,385 σεντς. Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα, για όσους έχουν τον αντίστοιχο μετρητή διαμορφώνεται στα 14,934 σεντς ανά κιλοβατώρα από 11,418 σεντς τον Ιούλιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι ανακοινώσεις των τιμολογίων Αυγούστου από το σύνολο των προμηθευτών. Ήδη πάντως η Protergia και η Ήρων γνωστοποίησαν ότι θα κρατήσουν σταθερές τις χρεώσεις, στο επίπεδο του Ιουλίου.

Αμεσα αναμένεται και η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των τιμολογίων του Αυγούστου που αναμένεται να κυμανθεί στο 1,5-2 σεντς ανά κιλοβατώρα προκειμένου η τελική τιμή για τους πελάτες της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, να διαμορφωθεί κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Όπως ανέφεραν πηγές της επιχείρησης, η ΔΕΗ για τρίτο συνεχόμενο μήνα συγκρατεί καταλυτικά τις αυξήσεις στη χονδρική του ρεύματος προς όφελος των πελατών της με την τιμή του πράσινου οικιακού τιμολογίου της για τον Αύγουστο (πριν την όποια κρατική επιδότηση) να διαμορφώνεται στα 0,16391 ευρώ/kwh, εφαρμόζοντας έκπτωση 53%. Αντίστοιχα, και στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες η ΔΕΗ εφαρμόζει έκπτωση 45% και η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 0,18331. Παράλληλα, τα κίτρινα τιμολόγιά της ειναι εξαιρετικα ανταγωνιστικα με τιμές Αυγουστου 0,155 για το οικιακό κίτρινο myHome4All και 0,174 για το επαγγελματικό κίτρινο myBusiness4All. Αντίστοιχα, τα μπλε τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία έχουν αποκτήσει μαζική αποδοχή, έχουν εγγυημένη σταθερή τιμή 0,145 για 12 μήνες για το οικιακό μπλε myHomeEnter (0,142 για το myHomeOnline) και 0,145 για 12 μηνες για το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter.

Από την αρχή του έτους, η ΔΕΗ στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις με συνολικές εκπτώσεις άνω των 450 εκατ. ευρώ, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας πως η μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στα 135,18 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 98,89 τον Ιούνιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κοσμοσυρροή και φωνές για εκδίκηση στην κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν


Δάκρυσε η Ντρισμπιώτη: Κλαίω δύο μέρες τώρα, είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr