Τελευταία ευκαιρία για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων - Eκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία

Τελευταία ευκαιρία για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων - Eκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία

Τέλος χρόνου και για διορθώσεις που μειώνουν τον φόρο εισοδήματος - Για τα νομικά πρόσωπα η προθεσμία εκπνέει στις 9 Αυγούστου

Forologikes
Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα, Παρασκευή 2/8 οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική δήλωση ή να διορθώσουν λάθη σε αυτή που έχουν ήδη στείλει. Με την παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε και ο χρόνος υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων.

Μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στο εκκαθαριστικό μπορούν να υποβάλουν διορθωτική, συμπληρωματική φορολογική δήλωση, συνυποβάλλοντας, εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 ή το έντυπο Ε3, τα οποία συνοδεύουν το έντυπο Ε1.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d355ijn5vwox)

Κλείσιμο
Μόλις ο φορολογούμενος επιλέξει την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, τα δεδομένα που έχουν συμπληρωθεί στην αρχική δήλωση (στο έντυπο Ε1) και στα έντυπα Ε2 και Ε3 μεταφέρονται αυτόματα στη νέα δήλωση που πρόκειται να υποβληθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται να συμπληρώσει από την αρχή τη δήλωσή του, αλλά αρκεί μόνο να τροποποιήσει τα σημεία της δήλωσης που υπέβαλε αρχικά και στα οποία έχει διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις.

Για παράδειγμα:

Η νέα δήλωση που θα προκύψει, μετά τις προσθήκες, αφαιρέσεις ή διορθώσεις δεδομένων, θα αντικαταστήσει την αρχική δήλωση. Θα γίνει νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Αν η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί έως τις 2 Αυγούστου, τότε ο φορολογούμενος αποφεύγει το πρόστιμο των 100, 250 ή 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε κάθε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικού προσώπου, από την οποία το επιπλέον ποσό φόρου που προκύπτει προς καταβολή σε σχέση με την αρχική δήλωση είναι έως 100 ευρώ.

Μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι φορολογούμενοι – φυσικά πρόσωπα με χρεωστικό σημείωμα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο:

  • • Εφάπαξ με έκπτωση 3% έως τις 2 Αυγούστου 2024 ή
  • • Σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 2 Αυγούστου 2024 και τη δεύτερη έως τις 30 Αυγούστου 2024.

Σε ό,τι αφορά τα νομικά πρόσωπα, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος εκπνέει στις 9 Αυγούστου 2024, την ίδια δηλαδή ημερομηνία που λήγει και η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα

Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης