Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαθύ «κόκκινο» το ταμπλό – Απώλειες άνω του 2%

Εισαγόμενες ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. - Κάτω από τις 1.450 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ποια blue chips καταγράφουν ισχυρή πτώση

Με το sell off στις διεθνείς αγορές συντονίζεται σήμερα (2/8) το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται σε πτωτική τροχιά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη απολέσει κρίσιμα σημεία στήριξης, ενώ πλέον κινείται σταθερά κάτω από τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο ΓΔ διολισθαίνει κατά -2,17% και διαπραγματεύεται στις 1.442,50 μονάδες, με υψηλό ημέρας τις 1.455,94 μονάδες και χαμηλό ημέρας τις 1.442,36 μονάδες. Στο στόχαστρο των πωλητών οι τράπεζες, οι οποίες καταγράφουν «βουτιά» -2,8%. Το Χ.Α. ακολουθεί τις ξένες αγορές και, όπως ανέφεραν προηγουμένως οι αναλυτές, το επιλεκτικό ενδιαφέρον ενδεχομένως να περιορίσει την πτώση. Κάτι που πλέον φαντάζει δύσκολο.

Πειραιώς και Alpha Bank οι αρνητικοί πρωταγωνιστές από τους τραπεζικούς τίτλους. Όσον αφορά τα blue chips, ισχυρές πιέσεις ασκούν με τις απώλειές τους ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Motor Oil, η Coca Cola, η Viohalco, η Lamda Development, η Autohellas και η Cenergy.

Το κλίμα γεωπολιτικού κινδύνου στη Μέση Ανατολή και η «σκιά» της ύφεσης, που πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, επιβαρύνουν σήμερα την εγχώρια αγορά. Πρόσθετο «αγκάθι» τα οικονομικά μεγέθη των τεχνολογικών κολοσσών, τα οποία δεν ενθουσιάζουν τους traders. Αυξάνονται, επίσης, οι ανησυχίες ότι θα αργήσει να ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση από την Federal Reserve, παρά την χθεσινή μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια).

Στην πορεία που θα ακολουθήσει η μετοχή της Alpha Bank στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η τράπεζα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ειδικότερα, παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 322,5 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο (αύξηση 6,6% σε ετήσια βάση), θέτοντας νέους υψηλότερους στόχους για το σύνολο του 2024.

Με την Alpha Bank ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ανακοινώσεων από τις συστημικές τράπεζες, όσον αφορά τις επιδόσεις τους στο α’ εξάμηνο και το β’ τρίμηνο του 2024. Σειρά έχουν το ερχόμενο πενθήμερο η ΔΕΗ (Τρίτη 6 Αυγούστου), ο ΟΤΕ, η Coca Cola (Τετάρτη 7 Αυγούστου), η Ideal Holdings, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (Πέμπτη 8 Αυγούστου), η BriQ Properties και η Intercontinental International (Παρασκευή 9 Αυγούστου).

Για σήμερα ορίστηκε η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών της Orilina Properties. Η διαπραγμάτευση των 15,6 εκατ. νέων μετοχών πρόκειται να ξεκινήσει από 7 Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η αναλογία είναι μία νέα για κάθε (περίπου) 8,8 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων της πανώλης των αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα - Δρομολογούνται τα επόμενα βήματα

Σκληρή μάχη στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις

Κανονικά συνεχίζονται οι αγώνες στο Παρίσι με intersex πυγμάχους παρά το σάλο με τις δύο αθλήτριες με τα ανδρικά χρωμοσώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr