Μνήμες από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987 στο Τόκιο: Διέγραψε όλα τα κέρδη του 2024 ο Nikkei

Σε bear market οι αγορές στο Τόκιο - Ο ευρύτερος δείκτης Topix σημειώνει τριήμερη πτώση που είναι η χειρότερη από την πυρηνική κατάρρευση της Φουκουσίμα το 2011 - Ανεβαίνουν τα ομόλογα

Επεκτάθηκε στο παγκόσμιο sell off στην εκκίνηση της εβδομάδας, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει μείνει πίσω με την πολιτική στήριξης της επιβραδυνόμενης αμερικανικής οικονομίας, στέλνοντας τους επενδυτές στην ασφάλεια των ομολόγων. Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν βουτιά, καθώς οι traders υπολόγισαν περισσότερες αυξήσεις των εγχώριων επιτοκίων.

Οι δείκτες Topix και Nikkei βρέθηκαν σήμερα σε bear market. Ο Topix σημειώνει τριήμερη πτώση που είναι η χειρότερη από την πυρηνική κατάρρευση της Φουκουσίμα το 2011.

Και οι δύο δείκτες έχουν απώλειες άνω του 12%. Οι δείκτες αναφοράς έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τα ιστορικά υψηλά τους στις 11 Ιουλίου.

Η πτώση κατά 12,4% για τον Nikkei – που έκλεισε στις 31.458,42 μονάδες – σηματοδότησε τη χειρότερη ημέρα για τον δείκτη από τη «Μαύρη Δευτέρα» του 1987. Η απώλεια των 4.451,28 μονάδων του δείκτη ήταν επίσης η μεγαλύτερη σε μονάδες σε όλη την ιστορία του.

Ο Nikkei διέγραψε επίσης όλα τα κέρδη του μέχρι στιγμής φέτος, κινούμενος σε θέση απώλειας για το τρέχον έτος.

Ο ευρείας κλίμακας Topix σημείωσε πτώση 12,23% και έκλεισε στις 2.227,15 μονάδες.

Δεικτοβαρείς εμπορικοί οίκοι, όπως η Mitsubishi, Mitsui και Co., Sumitomo και Marubeni σημείωσαν πτώση άνω του 14%, με την Mitsui να βλέπει μια καταστροφή, χάνοντυας σχεδόν 20% της κεφαλαιοποίησής της.

Η σημερινή πτώση ακολουθεί την πτώση της Παρασκευής, όταν ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 και ο Topix υποχώρησαν περισσότερο από 5% και 6%, αντίστοιχα. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων οκτώ ετών, ενώ ο Nikkei σημείωσε τη χειρότερη ημέρα του από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ σήμερα ή αύριο βλέπει ο Μπλίνκεν - Η Τεχεράνη αδιαφορεί αν θα προκαλέσει πόλεμο

Σενάρια για εκπτώσεις φόρου στα ενοίκια και αυξήσεις στις μισθώσεις Airbnb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr