Καίει η αμόλυβδη στα νησιά - Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο

Καίει η αμόλυβδη στα νησιά - Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο

Πολλοί εκδρομείς έφυγαν με γεμάτα ρεζερβουάρ για να περιορίσουν το κόστος των μετακινήσεών τους - Ακόμη και οι αδειούχοι που επιλέγουν κάποιον προορισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα για διακοπές αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές καυσίμων

ΥΠΟΙΚ: Η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος ‬των‭ αυξήσεων του ΕΦΚ στα καύσιμα
Την ανιούσα έχουν πάρει και πάλι οι τιμές των καυσίμων, με αποτέλεσμα όσοι έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές σε κάποιο νησί να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Οι μέσες τιμές της αμόλυβδης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ οι τιμές και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας βρίσκονται κοντά σε αυτό το επίπεδο.


Στα Δωδεκάνησα, στη Ρόδο, η τιμή της 95άρας κυμαίνεται από 1,91 έως 2,35 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Κω η τιμή της βενζίνης φτάνει έως και τα 2,119 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα η μέση πανελλαδική τιμή στα καύσιμα σημείωσε μικρή αποκλιμάκωση, καθώς από 1,886 ευρώ το λίτρο που ήταν η μέση τιμή της αμόλυβδης την Παρασκευή 26 Ιουλίου, μία εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, οι τιμοληψίες έδειξαν μείωση κατά 5 λεπτά, στα 1,881 ευρώ το λίτρο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων την Παρασκευή 2 Αυγούστου ήταν στο νομό Κυκλάδων 2,126 ευρώ το λίτρο, ενώ στο νομό Δωδεκανήσου 2,042 ευρώ το λίτρο.

Πολλοί εκδρομείς έφυγαν με γεμάτα ρεζερβουάρ για να περιορίσουν το κόστος των μετακινήσεών τους, καθώς στην Αττική η μέση τιμή ήταν στα 1,842 ευρώ, σημαντικά χαμηλότερη από τις τουριστικές περιοχές. Υπάρχουν και εκείνοι που επέλεξαν να μην πάρουν το αυτοκίνητό τους φέτος.

Χθες, Κυριακή 4 Αυγούστου 2024, η τιμή της 95άρας αμόλυβδης στο νομό Αττικής, έφτανε έως και τα  1,839 ευρώ. 

times-kausimon-pinakas



Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Επίθεση του Ιράν και της Χεζμπολάχ σήμερα ή αύριο βλέπει ο Μπλίνκεν - Η Τεχεράνη αδιαφορεί αν θα προκαλέσει πόλεμο

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα - Προηγείται ο Τάβος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία

Δείτε Επίσης