Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off – Στο πράσινο όλοι οι δείκτες

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off – Στο πράσινο όλοι οι δείκτες

Οι δείκτες ανέκτησαν μέρος του χαμένου εδάφους, όμως οι αναλυτές προειδοποιούν πως το κλίμα αβεβαιότητας θα συντηρηθεί εν αναμονή της έναρξης της νομισματικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας - Σημαντική βελτίωση στις τεχνολογικές μετοχές

Wall-Street
Με ανοδικό... ξέσπασμα απάντησε την Τρίτη η Wall Street στο χθεσινό sell off με όλους τους δείκτες να καταγράφουν κέρδη κοντά ή και πάνω από το 1%. Πάντως, οι επιδόσεις αυτές, που μάλιστα συρρικνώθηκαν αρκετά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, την ώρα που το σύνολο των οικονομικών αναλυτών συμφωνεί πως οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας που δεν θα επιτρέψει στην αγορά να… ηρεμήσει.

Για την ώρα, πάντως, οι αγοραστές επέστρεψαν στέλνοντας όλους τους δείκτες στο πράσινο!

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,76% φτάνοντας τις 38.997 μονάδες, ήτοι σταθερά πολύ κάτω από το όριο των 40.000 μονάδων. Ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,04% και τις 5.240 μονάδες και ο Nasdaq πρόσθεσε 1,03% φτάνοντας τις 16.366 μονάδες.

Αναλόγως στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κέρδισαν επίσης έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει κατά τουλάχιστον δέκα μονάδες βάσης στο 3,889% και του 2ετούς να σκαρφαλώνει στο 3,987%.

Κλείσιμο
Παρά το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές διεθνώς, ξεκινώντας από τη δυναμική ανάκαμψη του ιαπωνικού χρηματιστηρίου που κατέγραψε την καλύτερη συνεδρίαση του από τον Οκτώβριο του 2008, τα βαθύτερα αίτια που έχουν οδηγήσει τη Wall Street σε κύκλο διόρθωσης δεν έχουν ξεπεραστεί. Εξού και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν υπάρξει μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες εβδομάδες, αν και θεωρώ πως ο φόβος για την ανάπτυξη είναι υπερβολικός» σχολίασε στο CNBC ο Ρος Μέιφιλντ της Baird.

«Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν οι ανησυχίες που ώθησαν την αγορά σε μαζικές ρευστοποιήσεις έχουν καταλαγιάσει. Τα στοιχεία αστάθειας αναμένεται να συνεχιστούν» τόνισε από την πλευρά του στο Bloomberg ο Κουίνσι Κρόσμπι της LPL Financial.

Εξάλλου, η Goldman Sachs σε σχόλιο της επεσήμανε πως η επανατοποθέτηση σε μετοχές μετά από μια τόσο μεγάλη διόρθωση που υπέστη η αγορά τον τελευταίο μήνα αποδεικνύεται συνήθως μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιλογή. Αν και ο αναλυτής Πίτερ Οπενχάιμερ της Goldman Sachs, σε συνέντευξη του στο CNBC, έσπευσε να προσθέσει πως η φάση της διόρθωσης της αγοράς «δεν έχει ολοκληρωθεί».

Αυτό σημαίνει πως το πιθανότερο είναι πως η αγορά θα παραμείνει επιφυλακτική, όσο περιμένει τις αποφάσεις της Fed και την ώθηση της οικονομίας από την έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο της υποχώρησης σε ύφεση.

Το τελευταίο ήταν και ο λόγος που η σεναριολογία για μια πιθανή πρόωρη παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, εκτός προγράμματος, μέσα στον Αύγουστο, συνέχισε να τροφοδοτείται από τα πονταρίσματα των traders.

Ωστόσο οι πλέον ψύχραιμοι μεταξύ των οικονομολόγων συνέχισαν να επιμένουν πως η Fed λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και όχι τις βουλές ή την κατεύθυνση της Wall Street, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να σπεύσει σε μια πρόωρη παρέμβαση χωρίς να έχει απέναντι της έναν υπαρκτό κίνδυνο για την οικονομία.

«Είναι απίστευτο να ακούω κόσμο να μιλά για ενδιάμεση περικοπή (των επιτοκίων). Δεν πρόκειται να συμβεί» ξεκαθάρισε ο γνωστός οικονομικός σύμβουλος Μοχάμεντ Ελ Εριάν, μιλώντας στο Yahoo Finance.

Αυτό, ωστόσο, που είναι πιο πιθανό και ρεαλιστικό να συμβεί είναι η αλλαγή πλεύσης στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου να έρθει με έναν πιο εντυπωσιακό τρόπο και μια δυναμική μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αντί των 25 μονάδων που περίμενε η αγορά μέχρι πρότινος.

Σε επίπεδο μετοχών οι τεχνολογικές εταιρείες και τα μεγάλα ονόματα του tech πεδίου, όπως η Nvidia και η Meta, οδήγησαν την ανάκαμψη που άφησε κερδισμένους όλους τους επιμέρους κλάδους.

Αναλόγως ανοδικά κινήθηκαν οι εταιρείες crypto ακολουθώντας την αντίστοιχη ανάκαμψη στις τιμές των κρυπτονομισμάτων με οδηγό το Bitcoin.

Στις μεγάλες κερδισμένες ξεχώρισαν επίσης η Kenvue, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η κατασκευάστρια των Band-Aid, όπως η Caterpillar και η Palantir Technologies για τον ίδιο λόγο. Ισχυρή ώθηση και για την Lumen Technologies, μετά την είδηση ότι διασφάλισε νέες επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις λίγες χαμένες της ημέρας η ZoomInfo Technologies, λόγω των απογοητευτικών επιδόσεων της για το τρίμηνο, ενώ σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε και η μετοχή της Apple που δεν λέει να συνέλθει από την είδηση πως ο περιβόητος Γουόρεν Μπάφετ πούλησε το μισό από το πακέτο των μετοχών που είχε στην τεχνολογική εταιρεία.


Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

CNN: Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ - Και ο Τραμπ φέρεται να ήταν ανάμεσα στους στόχους του

Σάκης Ρουβάς: Το TikTok «ξέθαψε» βίντεο που προπονείται στο επί κοντώ - Το σχολίασε ο Εμμανουήλ Καραλής

Ινδία: Λύθηκε το μυστήριο με τη γυναίκα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δάσος - Το έκανε μόνη της, λέει η αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης