Ξηραδάκης: Η ελληνική ακτοπλοΐα έχει μετατραπεί σε ολιγοπωλιακή αγορά

Ξηραδάκης: Η ελληνική ακτοπλοΐα έχει μετατραπεί σε ολιγοπωλιακή αγορά

«Είναι κατανοητό ότι μια ολιγοπωλιακή αγορά προσφέρει αύξουσες αποδόσεις κλίμακας στις επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν καταχρηστικές πρακτικές ενάντια στους καταναλωτές», δηλώνει ο Γιώργος Ξηραδάκης

aktoploia
Η ελληνική ακτοπλοΐα έχει μετατραπεί πλέον σε μία ολιγοπωλιακή αγορά, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται κυρίως από 2 μόνο εταιρίες. Τον όμιλο Attica και τον όμιλο της Seajets του κ. Μάριου Ηλιόπουλου. Ο όμιλος Grimaldi επίσης έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, μέσω της θυγατρικής του Μινωικές Γραμμές, τόσο στην Αδριατική και στη γραμμή Πειραιάς-Κρήτη. Η παρουσία του ομίλου παίρνει σημαντικές διαστάσεις πλέον, από τις επενδύσεις του μέσω της εξαγοράς των δύο λιμανιών της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου, γεγονός που τον φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στη πορεία της πράσινης ανάπτυξης.

Την επισήμανση αυτή κάνουν οι αναλυτές της εταιρείας οικονομικών συμβούλων XRTC με επικεφαλής τον τραπεζίτη Γιώργο Ξηραδάκη:

«Κι ενώ είναι κατανοητό ότι μια ολιγοπωλιακή αγορά προσφέρει αύξουσες αποδόσεις κλίμακας στις επιχειρήσεις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι μπορούν να εφαρμοστούν καταχρηστικές πρακτικές ενάντια στους καταναλωτές. Αυτό έχει αποδειχτεί σε άλλου είδους αγορές όπως αυτή της λιανικής αγοράς τροφίμων όπου καθημερινά διαπιστώνονται βασικά χαρακτηριστικά προβλήματα.


Διαβάστε περισσότερα στο NewMoney.


Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Φορτηγό ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε σπίτι - Δείτε φωτογραφίες


Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του ακοντισμού η Τζένγκο - Δείτε βίντεο

Νικόλ Σέρζινγκερ: Χορεύει με τους φίλους της σε πολυτελές σκάφος - Το βίντεο από τις διακοπές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης