Wall Street: Ανοδικό ξέσπασμα σε όλους τους δείκτες – Η καλύτερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα χρόνο

Wall Street: Ανοδικό ξέσπασμα σε όλους τους δείκτες – Η καλύτερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα χρόνο

Επετεύχθη η πολυαναμενόμενη ανάρρωση στους δείκτες, τρεις ημέρες μετά το δραματικό sell off - Σε ρόλο πρωταγωνιστή τεχνολογικές και εταιρείες ημιαγωγών - Ο ρόλος κλειδί των νέων στοιχείων για την αγορά εργασίας, εν όψει και του επόμενου σήματος από τον πληθωρισμό

wall
Χρειάστηκαν να περάσουν τρεις συνεδριάσεις από το δραματικό sell off της Δευτέρας, ώστε να καταφέρει η αγορά να καταγράψει αξιοσημείωτη βελτίωση, ικανή να διαγράψει σχεδόν όλες τις απώλειες. Μάλιστα, και οι τρεις δείκτες της Wall Street ουσιαστικά σημείωσαν την καλύτερη επίδοση τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,76% στις 39.446 μονάδες, ο S&P 500 παρουσίασε σημαντική άνοδο ύψους 2,30% στις 5.319 μονάδες και ο Nasdaq έκανε άλμα της τάξεως του 2,87% φτάνοντας τις 16.660 μονάδες.

Για τον δείκτη των blue chip και τον Nasdaq ήταν η καλύτερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ενώ για τον S&P 500 ήταν η καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 2022.

Την ίδια ώρα και στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις κινήθηκαν ανοδικά με την απόδοση του 10ετους να κινείται στο 3,996% (αν και πρόσκαιρα ξεπέρασε και το 4%) και του 2ετούς να σκαρφαλώνει στο 4,04%.

Κλείσιμο
Ουσιαστικά η αγορά… έψαχνε την είδηση που θα αναζωπύρωνε το αγοραστικό ενδιαφέρον και τελικά την βρήκε στα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας, που διαμορφώθηκαν στις 233.000, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών αλλά και χαμηλότερα από τις 250.000 της περασμένης εβδομάδας.

Με δεδομένο ότι οι τριγμοί της αγοράς είχαν ξεκινήσει από την ανησυχητική έκθεση για την απασχόληση τον Ιούλιο, την περασμένη Παρασκευή, τα νεότερα στοιχεία ήρθαν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση και να αφήσουν περιθώρια για βελτίωση των δεδομένων μέσα στον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό η αγορά θα «κερδίσει» χρόνο ενόψει του κρίσιμου ραντεβού της 18ης Σεπτεμβρίου, οπότε είναι και η πολυαναμενόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Fed.

Εξάλλου, οι φόβοι για πιθανή επιτάχυνση του ρυθμού επιβράδυνσης της οικονομίας, αν όχι υποχώρησης της σε ύφεση, βασίζονται ακόμη σε ένα υποθετικό, αρνητικό σενάριο και όχι σε μια υπαρκτή απειλή, όπως έσπευσαν να επισημάνουν έγκριτοι οικονομολόγοι. Και αν η Fed ξεκινήσει την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής με μια δυναμική πτώση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, πιθανότατα θα καταφέρει να θωρακίσει επαρκώς την οικονομία από μεγαλύτερες πιέσεις.

Βέβαια, προϋπόθεση για την προοπτική αυτή αποτελεί η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, γεγονός που καθιστά κρίσιμα τα νεότερα στοιχεία από το δείκτη, που θα δημοσιευτούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε επίπεδο μετοχών οι τεχνολογικές μετοχές και οι εταιρείες ημιαγωγών πρωταγωνίστησαν στο comeback με την Nvidia και την Broadcom να αποσπούν τα σκήπτρα με άλμα της τάξεως του 6%. Από κοντά ωστόσο και οι έτερες Big Tech, όπως η Meta και η Netflix.

Θετικό ήταν το momentum και για τις αεροπορικές εταιρείες, με την American Airlines και την Delta Air Lines να κερδίζουν τουλάχιστον 4%.

Παράλληλα τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συνέχισαν να δίνουν ρυθμό βγάζοντας κερδισμένες την φαρμακευτική Eli Lilly και την Under Armour. Μάλιστα, για τη μετοχή της δημοφιλούς στη νεολαία φίρμας ενδυμάτων ήταν η καλύτερη συνεδρίαση από το 2018, με άλμα της τάξεως του 20%!

Στον αντίποδα για την Monster Beverage ήταν η χειρότερη συνεδρίαση εδώ και πάνω από έξι χρόνια, καθώς η εταιρεία ενεργειακών ποτών απογοήτευσε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Σημαντική πίεση δέχτηκε και η μετοχή της Warner Bros μετά τις εκτιμήσεις για διευρυμένες ζημιές, ενώ οι χαμηλές επιδόσεις αποδυνάμωσαν τις μετοχές της JFrog, της Sonos και της SolarEdge Technologies.



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, λένε οι γιατροί στον Πύργο για τον θάνατο του 48χρονου - «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Βρετανία - Αποκάλυψη του BBC: Ποια είναι η ιστοσελίδα που «έσπειρε» τα fake news και υποδαύλισε τις ταραχές στη Βρετανία

Αυστρία: Νέα στοιχεία για τον 19χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Σουίφτ - Παραιτήθηκε από τη δουλειά του λίγες μέρες πριν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης