Αυτοκίνητο: Service πριν τις διακοπές - Όlα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αυτοκίνητο: Service πριν τις διακοπές - Όlα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι οδηγοί πρέπει να ελέγξουν «την κατάσταση των υαλοπινάκων, να είναι καθαροί», όπως και τα υγρά του αυτοκινήτου, όπως λάδια και αντιψυκτικά

exodos_ethniki_odos_korinthos_arthro
Με τον υδράργυρο να χτυπά «κόκκινο» την στιγμή που βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα, αναζητώντας ανάσες δροσιάς δίπλα στο κύμα σε νησιά και ηπειρωτικούς προορισμούς που έχουν δίπλα τη θάλασσα.

Εκτός της παραδοσιακής μετακίνησης με το πλοίο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τον οδικό τουρισμό, φορτώνοντας το ΙΧ τους και εξορμώντας μακριά από τις πόλεις.

Ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι απαραίτητος πριν από ένα μεγάλο ταξίδι, καθώς μπορεί να προλάβει βλάβες ή σοβαρότερα προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να στοιχίσουν μέχρι και τις διακοπές.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3b4owq43hmh)
Κλείσιμο


Επιπλέον, ένας έλεγχος μπορεί να αποβεί και «ευεργετικός» για την τσέπη των οδηγών, αφού μπορεί να προλάβει το δυσάρεστο σενάριο μιας βλάβης στη μέση του πουθενά.

«Θα πρέπει να προσέξει κάποια βασικά πράγματα τα οποία αμελεί συνήθως να τα κάνει. Καλό είναι να γίνονται πριν ξεκινήσουμε το μεγάλο ταξίδι μην έχουμε απρόοπτα που θα μας χαλάσουν και τη διάθεση και τις διακοπές», λέει ο τεχνικός διευθυντής, Αντώνης Πολυχρονόπουλος.

«Τα βασικά που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε την κατάσταση και την πίεση των ελαστικών. Όσο καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο και να έχουμε αν τα ελαστικά δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε θα έχουμε πρόβλημα σίγουρα».

Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να ελέγξουν «την κατάσταση των υαλοπινάκων, να είναι καθαροί», όπως και τα υγρά του αυτοκινήτου, όπως λάδια και αντιψυκτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Το συνεχίζει ο Τσιτσιπάς, νέα φραστική επίθεση στον πατέρα του: «Δεν είναι πολύ ευφυής» - Δείτε βίντεο

Ποιες επιπλοκές προκαλεί το τσίμπημα της καφέ αράχνης που σκότωσε τον 48χρονο στην Ηλεία - Τα συμπτώματα

Παντρεμένη καθηγήτρια συνελήφθη στην Αυστραλία γιατί έκανε σεξ με μαθητή της σε αυτοκίνητο - Θα πάω φυλακή; ρωτούσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης