Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φωτιά» στις τιμές που πέταξαν στα 146 ευρώ/MWh

Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φωτιά» στις τιμές που πέταξαν στα 146 ευρώ/MWh

Η αύξηση στη χονδρεμπορική αγορά ήταν κατά 34% σε μια μέρα, με την υψηλότερη να φτάνει στα 353 ευρώ/MWh - Σημάδια σταθεροποίησης για το φυσικό αέριο

pilonas
Διακεκαυμένη κατάσταση διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τις τιμές να εκτοξεύονται για δεύτερη συνεχή μέρα.

Έτσι, για σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου η μέση τιμή του ρεύματος στην εγχώρια χονδρεμπορική αγορά φτάνει στα 145,93 ευρώ/MWh, με τη χαμηλότερη στα 83,79 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα…υψίπεδα των 353,23 ευρώ/MWh.

Η μέση τιμή για σήμερα είναι αυξημένη κατά 33,80% σε σχέση με χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου που βρισκόταν στα 109,07 ευρώ/MWh. Ωστόσο η χθεσινή τιμή ήταν αυξημένη κατά 54,94% σε σχέση με τα 70,4 ευρώ/MWh της Κυριακής.

Με άλλα λόγια, μέσα σε ένα διήμερο η χονδρεμπορική τιμή υπερδιπλασιάστηκε, κάτι που ασφαλώς αναμένεται να επιβαρύνει το μέσο όρο τιμών του Αυγούστου, αλλά και την πορεία των λιανικών τιμών.

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο μέχρι τώρα η ελληνική χονδρεμπορική αγορά κατατάσσεται ανάμεσα στις τρεις ακριβότερες στην Ευρώπη μαζί με αυτές της Μάλτας και της Αλβανίας.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής, οι ΑΠΕ εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία με ποσοστό 45,14%, δηλαδή μειωμένο σε σχέση με το 53,38% της Δευτέρας. Το φυσικό αέριο βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με αυξημένο ποσοστό 35,83%, ενώ ακολουθούν οι εισαγωγές με 9,22% και τα υδροηλεκτρικά με 6,02%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» - Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου

«Δεχθήκαμε μαζική επίθεση» - Κράσαρε με το «καλημέρα» η συνέντευξη Έλον Μασκ με Ντόναλντ Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης