Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυσκολεύεται ο Γενικός Δείκτης για τις 1.400 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δυσκολεύεται ο Γενικός Δείκτης για τις 1.400 μονάδες

Με οριακές απώλειες άνοιξε η αγορά - Motor Oil: Μεταφέρεται στον Small Cap μετά την αφαίρεσή της από τον MSCI Standard Greece

xrimatistirio
Με μικρές απώλειες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από το στοίχημα των 1.400 μονάδων, ενώ στο προσκήνιο έρχεται σήμερα η μετοχή της Motor Oil, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του οίκου MSCI να την αφήσει εκτός του δείκτη MSCI Standard Greece .

Με την αφαίρεση της μετοχής της εισηγμένης, ο δείκτης απομένει με εννέα μετοχές, αφού δεν υπήρξε αντικατάσταση: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Metlen. Εκτιμάται δε, ότι θα πυροδοτηθούν σημαντικές εκροές κεφαλαίων.

Στο ταμπλό, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακές απώλειες 0,21% και διαμορφώνεται στις 1.395,26 μονάδες και τον τζίρο στα 5,84 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Motor Oil κάνει βουτιά 5%, χάνοντας τα 21 ευρώ, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 μηνών. Οι Helleniq Energy και ΔΕΗ χάνουν από 0,5%. Απώλειες 1% εμφανίζουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ. Στον αντίποδα, οι μετοχές των Cenergy ΟΤΕ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κερδίζουν περίπου 0,5%.

Κλείσιμο
Ανοδικά κατά 0,50% ο τραπεζικός δείκτης στις 1.238 μονάδες. Η μετοχή της Πειραιώς με άνοδο +1,02% στα 3,869 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής με +0,67% στα 7,56 ευρώ, η μετοχή της Eurobank με οριακή πτώση στα 2,01 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha με κέρδη 0,26% στα 1,554 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα +3,92% και Lavipharm +3,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -4,01% και Βιοκαρπέτ -3,07%.

Συνολικά, 36 μετοχές κινούνται ανοδικά, 27 μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ 15 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» - Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου

Μαθητές Γυμνασίου οι δύο που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης