Φωτιές στην Αττική: Έκτακτη χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ στους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά

Δείτε πίνακα με αναλυτικά τα ποσά στους Δήμους

Στην άμεση επιχορήγηση των οκτώ δήμων της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, για την αποκατάσταση των ζημιών σε δημόσιες υποδομές που προκλήθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Πετραλιά, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και τους δημάρχους της περιοχής της Βορειοανατολικής Αττικής, ενέκρινε την κατεπείγουσα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 4.700.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα ποσά επιχορήγησης ανά δήμο:


Υπενθυμίζεται πως 14 μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από τη φωτιά στην Αττική που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχείρησεις και έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη συγκροτηθεί 20 συνεργεία εξειδικευμένων στις καταστροφές μηχανικών τα οποία έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες από τα βορειότερα σημεία πριν να φτάσουν σε Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βριλήσσια. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αρωγής, «η πλατφόρμα arogi.gov εκτιμώ ότι θα ανοίξει το συντιμότερο δυνατόν μετά από τεχνικά ζητήματα, θα ανοίξει άμεσα. Είμαστε ήδη σε επαφή με πολίτες και δήμους για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Διαδικασίες εξπρές για την αποκατάσταση των πληγέντων


Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Οι 16 προσωπικές ιστορίες που ξεχώρισαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr